Sărbătoarea Dragobetelui, la Biblioteca Municipală din Reghin

Distribuie pe:

Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Petru Maior" au organizat în ziua de miercuri, 24 februarie 2016, de la ora 13, la sala de activităţi a bibliotecii reghinene, un eveniment menit a marca Sărbătoarea Dragobetelui, activitate coordonată de bibliotecar Elena Enache. După cum spunea coordonatoarea activităţii, evenimentul a avut scopul de a promova sărbătoarea autohtonă a dragostei - Dragobetele, pentru ca tinerii să cunoască tradiţiile, obiceiurile şi semnificaţiile acestei sărbători, care datează din perioada dacilor, după cum este menţionată în volumul Tradiţii şi obiceiuri româneşti, apărut sub egida editurii Flacăra.

În zilele premergătoare acestui eveniment, Biblioteca Municipală „Petru Maior" a organizat expoziţia de carte intitulată „De Dragobete, iubeşte şi citeşte româneşte", pentru a pune în valoare literatura română de dragoste şi autorii preocupaţi de această temă. La secţia Împrumut carte pentru adulţi a bibliotecii reghinene, a fost organizată, de asemenea, o expoziţie de mărţişoare, confecţionate la cercul de quilling, organizat în bibliotecă în anii precedenţi.

În cadrul activităţii propriu-zise, a fost prezentat un material power-point despre însemnătatea acestui eveniment, prezentare făcută de elevii: Larisa Man, Roxana Todoran, Iulia Farcaş, Alexandra Cioloca, Mircea Enache din clasa a XI-a C, de la Liceul Tehnologic „Petru Maior" din Reghin, îndrumaţi de diriginte prof. Alina Dan. Tot în această zi, biblioteca reghineană a oferit, din donaţiile primite, cărţi pentru cititori. A fost un eveniment cultural agreabil, înălţător, marcat de un profund sentiment de emoţie.

Lasă un comentariu