TEAMA DE BĂTRÂNEŢE NE ÎMBOLNĂVEŞTE DE ALZHEIMER

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă americani de la Şcoala de Sănătate Publică Yale, citaţi de descopera.ro, susţin că persoanele care au gânduri negative în privinţa înaintării în vârstă riscă să sufere schimbări la nivelul creierului asociate cu maladia Alzheimer.

„Cercetarea noastră a analizat investigaţiile RMN realizate pe persoane sănătoase şi a demonstrat că la participanţii care aveau idei negative despre bătrâneţe hipocampusul (regiunea creierului responsabilă pentru memorie) tinde să fie mai mic.

Volumul hipocampusului (supranumit şi centrul memoriei) tinde să fie mai mic la persoanele afectate de demenţă sau de boala Alzheimer.

Stresul generat de ideile negative despre bătrâneţe sau de înaintarea în vârstă pe care unele persoane le învaţă din societate poate duce la modificări patologice ale creierului. Deşi aceste rezultate sunt îngrijorătoare, în acelaşi timp este încurajator faptul că ideile pozitive asociate cu îmbătrânirea pot fi consolidate, aşa că impactul negativ nu este inevitabil.

Totodată, am constatat că persoanele cu idei negative despre bătrâneţe tind să aibă o memorie mai slabă când îmbătrânesc.

Acesta este primul studiu care corelează boală Alzheimer cu un factor de risc de ordin psihologic şi le recomandăm oamenilor să privească firesc şi cu seninătate trecerea timpului”, ne sfătuiesc specialiştii americani.

 

Lasă un comentariu