EXPOZIŢIE DE ARTĂ PLASTICĂ PERSONALĂ

Distribuie pe:

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, la sediul Asociaţiei Artiştilor Plastici, Galeria de Artă, Târgu-Mureş, preşedinte Ilarie Gh. Opriş, a avut loc vernisajul expoziţiei personale a artistului plastic Neculai Baltaru. La vernisajul acestei expoziţii, care cuprinde un număr de 73 de picturi a vorbit Ilarie Gh. Opriş, preşedintele asociaţiei mureşene, care a spus: „Este prima expoziţie personală în această sală. Am văzut expoziţia personală a dânsului la Ibăneşti. Pentru că ne cunoaştem de mai mulţi ani, i-am văzut activitatea şi progresul în artă plastică în decursul a 25 de ani." După această introducere, vorbitorul a prezentat biografia artistului plastic născut pe tărâmul Botoşanilor.

Biografia artistului este cu mult mai largă „iar faptul că astăzi prezintă lucrări din ultimii zece ani, aceasta ne aratăşi progresul dânsului din ultima perioadă."

La vernisaj au mai luat cuvântul profesoara Rodica Pop, care a vorbit despre artistul plastic în cuvinte elogioase, scoţând în relief frumoasa activitate a colegului lor de breaslă. Apoi, profesorul Vasile Mureşan, expert muzeograf, artist plastic profesionist, a analizat aproape fiecare tablou din expoziţie, dând o înaltă apreciere acestor lucrări, artista plastică Irina Petria şi învăţătoarea pensionară, consăteană a artistului, Maria Ambruş, toţi aducând elogii artistului plastic, apreciind că „are o activitate lungă, iar această expoziţie este un efort al muncii sale."

În final a luat cuvântul artistul plastic Neculai Baltaru, care, evident emoţionat, a spus: „Vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă, mulţumesc domnului Ilarie Gh. Opriş, doamnei Rodica Pop, pentru cuvintele frumoase, nu în ultimul rând, familiei care m-a susţinut."

La vernisaj au participat membri şi simpatizanţi ai artei frumosului, rude, prieteni, consăteni, cunoscuţi care au dorit să fie aproape de acest artist plastic.

A fost o zi frumoasă, când iubitorii de artă au putut admira tablourile expuse în această primă expoziţie personală.

Lasă un comentariu