Pe terenul șterpelit acum 10 ani, primarul vrea să construiască o parcare supraetajată!

Distribuie pe:

După 10 (zece!) ani de procese, municipalitatea târgumureșeană a redobândit, printr-o sentință definitivă, un teren ce i-a fost „înhățat" peste noapte, încălcându-se, la vremea respectivă, atât prevederile Legii administrației publice locale, cât și hotărâri ale Consiliului local și hotărâri judecătorești.

Deși abuzul sărea în ochi, a fost nevoie de un deceniu de plimbat dosare, inclusiv pe la Înalta Curte de Casație și Justiție, până când legalitatea a fost restabilită.

Pe scurt, este vorba de terenul de aproape 20 de hectare pe care se află Spitalul Clinic Județean Mureș, SMURD, o parcare, Centrul de Transfuzii, un bloc de locuințe, o biserică ortodoxă, Liceul „Ion Vlasiu", Cimitirul municipal, o parte a străzii Gheorghe Marinescu, o zonă verde și unele terenuri private. Înainte de 2007, o parte din aceste terenuri fuseseră alocate de către Consiliul local municipal pentru realizarea obiectivelor menționate, o parte fuseseră vândute unor persoane fizice.

Printr-o hotărâre a Consiliului local municipal, în 2006, din acel teren, a fost alocată suprafața necesară construirii unui Spital Clinic Universitar de Urgență, după efectuarea studiilor de oportunitate și prefezabilitate. De altfel, întreaga zonă făcea obiectul unui amplu proiect de sistematizare.

Surpriză: a doua zi, Consiliul Județean Mureș a obținut întabularea terenului pe numele Județului Mureș (fără să se fi operat rectificările necesare în cărțile funciare) și a început să atribuie, din suprafața întăbulată, porțiuni de teren, chipurile, pentru același obiectiv - Spitalul Clinic Județean de Urgență și pentru alte două obiective sanitare, promisiuni ce au rămas… suflare de vânt, dar au blocat, vreme de un deceniu, proiectele municipalității și au adus reale prejudicii orașului.

Primarul municipiului Târgu-Mureș, în calitate de reprezentant legal al unității administrativ-teritoriale, a promovat o acțiune în contencios administrativ, pe care a și câștigat-o definitiv și irevocabil, printr-o sentință a Curții de Apel Târgu-Mureș, respectiv o decizie a ÎCCJ, iar recent, printr-o decizie definitivă, Tribunalul Mureș a dispus radierea din cartea funciară a mențiunii că Județul Mureș este proprietarul terenului de 20 de hectare aflat în litigiu.

„În sfârșit, după 10 ani de luptă în instanță, după ce am reușit să dobândim terenul de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, putem demara un amplu proiect pentru construirea unei parcări supraetajate, proiect extrem de important pentru acea zonă. Din păcate, au trecut 10 ani, timp în care nu s-a putut face nimic. Zece ani de stagnare, la care au fost părtași un fost ministru al Sănătății și o fostă președintă de Consiliu Județean. Marți, 20 iunie 2017, am fost la fața locului, împreună cu specialiști din Primărie, să gândim un proiect pentru a rezolva una dintre cele mai acute probleme din zona Spitalului de Urgență", a declarat dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu