RADU BANCIU, patriot, gazetar și om de televiziune - Al. Papiu Ilarian - Istoria Românilor, vol II, pag. 582-583

Distribuie pe:

Motto: „Să prosperăm, să prosperăm, să ungurim pe toți croații, românii și șcheaii, că de nu, pierim". (Ludovic Kossuth)

„Numai acei români să capete drepturi de cetățean, care se vor face unguri". (Nicolae Wesselenyi)

Ceea ce se întâmplă azi, în anul Domnului 2017, din mileniul III, în România cea binecuvântată de Maica Domnului, după spusele Suveranului Pontif, Paul al II-lea, este de neconceput. Am impresia că suntem un popor de drogați,rupți de realitate, fără cap și fără coadă, cum spunem noi, ardelenii. Ceea ce s-a întâmplat în Odorhei, cu acel român, care n-a fost servit dacă nu știa ungurește, este un caz foarte grav. Am văzut în mass-media că se mirau foarte tare de această realitate crudă. Noi, ardelenii cu minte și, care stăm de veghe la hotarele strămoșești, nu ne mirăm; ne mirăm de mirarea voastră a miticilor de București; de ai noștri guvernanți și o parte din gezetăria iudaică, care au dărâmat țara: ne-ați lăsat fără industrie, agricultură, medicină, învățământ, Biserică ortodoxă națională strămoșească, armată, cultură... Dar ce a mai rămas oare întreg? Ne-ați luat până și sufletul și dragostea de neam și țară... În urmă cu câteva minute un minoritar rom, mare intelectual, spunea în fața țării că în România sunt... unele drepturi europene... românii sunt naționaliști care exagerează.... Măi, deșteptule: noi suntem naționaliști fiindcă ne iubim nația română; nu suntem extremiști...voi sunteți; aceia care uitați ce înseamnă bunul simț, buna rânduială, lungul nasului; nu te-am auzit niciodată să vorbești de ai tăi conaționali care în toată lumea ne fac de rușine sau că au pus stăpânire pe Timișoara, Craiova sau că umblă în mașini de sute de mii de euro, îmbrăcați la nunți, în aur de jos până sus, sau că primesc bani de la statul român de gratis, pentru a-i fuma și folosi la băuturi? Nu îți este rușine? Îți spun prin cuvintele celui mai mare istoric, Iorga: „Recunoștința, floare rară, e înainte de toate o datorie către tine" și prin cuvintele scripturistice: „Fățarnice, vezi bârna din ochiul tău, înainte de a vedea paiul din ochiul fratelui tău".

Patriotul gazetar și om de televiziune, RADU BANCIU, ne-a dat o gură de aer; a reîmprosptat natura românească, plină actualmente cu spini și pălămidă. Domnia sa, patriotul aproape octogenar Lazăr Ladariu, senatorul mureșean Pașcanu Marius și câțiva ardeleni știm realitatea crudă a zilei de astăzi din Harghita, Covasna și o parte din Mureș. De aceea, NU VOM TĂCEA. „Fricoșii NU vor intra în împărăția lui Dumnezeu", spune cartea de căpătâi, Biblia. Nu ne mai pot pune botniță nemeșii și grofii trufași și mincinoși, cum au făcut odinioară cu strămoșii noștri. Cozilor de topor români le recomand să STUDIEZE cuvântarea patriotului Simion Bărnuțiu din 1848, în fața miilor de români. O să vă cruciți ce-au făcut ungurii cu neamul nostru românesc. NU a existat în lume popor care să aibă atâta sălbăticie în dorința lui de Ungarie Mare sau ungurizare europeană.

Cum spunea patriotul mureșean Radu, cu nume de domnitor frumos: „ungurii de când se nasc, se nasc cu ura de români"... În ce țară din lume s-a întâmplat ca în 1989: să taie capul românilor din secuieme, să joace fotbal cu el, să-i dea foc și să-l lase în putrefacție, în fața familiei, le-au tăiat organul genital și l-au introdus în gura bietului român, le-au scos ochii și le-au pus bani în locul lor, le-au dat foc la case și biserici, cum a fost la Iobăgeni, au alungat pe românii preoți, dascăli, lăsând satele, fără învățământ românesc și fără preoți. Mergeți și vedeți frumoasa biserică, pictată de Costin Petrescu și părintele Arsenie Boca, de la Bixad-Covasna, de unde preotul a plecat după ce i-au omorât toate găinile și le-au spânzurat în fața ușii. Acum a rămas doar o biserică, un lacăt și un preot care vine când poate, la puținii români care au mai rămas și aceștia ungurizați. Am vrut să vizitez această Biserică, dar nu am găsit țipenie de români i-am dat unui țigan niște bani să-l aducă pe clopotarul român care avea cheia și, dus a fost. Și când te gândești că această Sfântă Biserică a fost pictată de pictorii mai sus amintiți, care au pictat și Ateneul Român și că odată era plină de suflet românesc, te întrebi, Quo vadis, Domine? Dar tu, parlamentar român, care de 28 de ani ești părtaș la ruinarea pământului străbun și prin luarea la sânul tău a acestui șarpe, care este udmr-ul, cum dormi? L-ai luat pe Iuda la sânul tău și dormi cu el, dar veni-va și timpul tău și a tuturora, care nu puteți îngurgita cât ați furat și ruinat țara.

Să vă mai aducem aminte de preoții și militarii români, sfârtecați de sapele, topoarele, furcile, parii sălbăticiei și urii sălbatice hortiste? De copiii îngropați de vii de la Sărmașu, de către autohtonii, care au pe blogurile lor Trianonul și actul nesupunerii față de Centenarul Românesc?

Aud pe ardelenii noștri, Rareș Bogdan și Hondrea că tot spun că nu toți ungurii sunt la fel; numai unii guvernanți pentru scopuri electorale. Nimic mai fals. Nu mai induceți în eroare poporul, domnilor. Îi domniți și-i faceți colegi extraordinari, dar când este vorba de votul unitar al udmr-ului, pentru autonomia teritorială, toți sunt o apă și un pământ; mănânci cu ei la masa, îi consideri prieteni, dar pe la spate, la vreme de comandă udemeristo-hungaroidă, toți răspund prezent și la datorie pentru pământul sfânt al Ungariei Mari.

Personal, am trecut prin Odorhei cu soția și o prietenă din Piatra Neamț. Am poposit pentru masă la poalele unei statui a eroilor- criminali, care i-au omorât pe români. La noi în zonă i-am trecut și pe unguri pe monumentele eroilor, pentru a fi bine, dar la Odorhei nu sunt eroi români, ci criminali români. Lângă noi era un liceu și elevii erau într-o pauză de bacalaureat. Am întrebat un elev cuminte, am zis eu la prima vedere, care este drumul spre Miercurea Ciuc. S-a uitat la mine cu scârbă nemeșească, a dat să plece fără să-mi spună un cuvânt. Dacul din mine l-a prins imediat de mână, vrând să-i aplice o corecție, dar, soția m-a oprit.

Sunt cuvinte și fapte care la prima vedere unora le pare că n-au nimic în comun cu Sfânta Taină a Preoției dar, eu, când văd că în fruntea răzvrătiților autonomiști unguri se află preoții unguri catolici, reformați, unitarieni, stau și mă întreb ce misiune am pe acest pământ ca preot român ortodox? Nu spune Sfânta Scriptură; „Dacă noi, preoții, vom tăcea, vor vorbi pietrele"? sau misiunea dată de Hristos preoților; „de a învăța, sfinții, conduce, mustra, certa, îndemna ..." Cum spunea îndreptățit adevărat patriotul Radu Banciu: poporul nostru și noi românii, dintotdeauna am dorit să trăim în pace cu ungurii; am copilărit împreună, ne-am jucat împreună; am învățat împreună; am dorit pace și prietenie, dar ei nu și nu de aproape 1000 de ani, zic ei, dar și aici este o mare minciună, fiindcă ei se fac, că uită că mama Ungaria a fost timp de 300 de ani pașalâc turcesc. Ar fi bine să nu uite acești grandomani hungaroizi că poporul român n-a fost învins de marile puteri ale lumii: Imperiul Roman, Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic, Imperiul Nazist, Imperiul Comunist. Chiar dacă uneori au fost momente de decădere în istorie, ne-am ridicat din cenușa strămoșească și am învins. Dovada este aceasta de azi, că existăm, că avem valori, că avem putere, chiar dacă printre noi sunt trădători sau neamuri străine lipsite de bunul simț elementar de a ne lua pământul plin de sângele strămoșilor, de a lua pâinea de la gura copiilor noștri. Nu ne temem de voi, udemeriștilor trădători! Vouă să vă fie frică de consecințele faptelor voastre! Poporul român a fost răbdător dintotdeauna, dar când veți auzi glasul lui Horia, „NO, HAI!" atunci să vă temeți.

Istoricilor români, le pot spune că au rămas repetenți, n-ați fost în stare să faceți o singură istorie adevărată. Fiecare mucalit, care a terminat o facultate de istorie își dă cu presupusul numai pentru a se vedea într-o revistă sau manual. Patriotul creștin ortodox, George Becali v-a oferit o sumă mare de bani, să faceți o singură istorie adevărată, dar nici aici nu ați răspuns pozitiv, neștiind cum să împărțiți banii. Să nu mai spun de falșii istorici plătiți de Soroș și Budapesta cu bani grei pentru a falsifica istoria. Nu aveți nimic din revoluționarii pașoptiști ,care au murit pentru istoria neamului românesc. Sabia lui Damocles este deasupra voastră.

Românilor din poporul român le spun următoarele, spre trezire:

1. Părintele Arsenie Boca spunea înainte de a muri: va veni vremea când ungurii ne vor crea mari greutăți și vor cere mai mult decât au avut .

2. Nostradamus, înainte cu cinci veacuri spunea: va fi un timp, când ungurii cu sprijinul rușilor, vor ocupa Transilvania în câteva ore. A se vedea vizitele în Ungaria ale lui Putin și următoarea vizită, când i se vor decerna titluri și mari onoruri, și totuși, Ungaria este un stat din UE și nu se supune?

3. Fostul președinte al Ungariei, Arpad Gonz, afirma: „Dacă ultimul ungur ar fi să moară, Ardealul tot al lor o să fie".

4. Iată ce spune patriotul pașoptist, Simion Bărnuțiu, despre gândirea ungurească din 1848:

a) Românilor! Astăzi este ziua libertății tuturor; luați parte la toate onorurile politice, însă numai cei care știți ungurește ca ungurii născuți.

b) Patria noastră comună (Țara Ungurească), nu mai suferă în județe altă limbă, fără numai cea ungurească, nici să i se plângă cineva, fără numai cu lacrimi ungurești.

c) Învățați și vă luminați, însă numai ungurește!

d) Dreptatea în țara noastră va fi numai acelora care știu ungurește.

e) Lumina adevărată e aceea de la care oprește statul pe toți cei ce nu știu ungurește.

f) Dieta Ungariei de la 1836 puse următoarele legi: Toate negoațele administrațiunii să fie în ungurește; să se bage în toate școlile numai limba ungurească; jurnale să fie numai în ungurește; Salutul între cetățeni să se facă numai ungurește.

Aceasta este democrația și drepturile, pe care doriți să ni le oferiți fraților creștini unguri? Să vă re-învățăm limba mongoloidă? Să puneți primari și viceprimari numai unguri? Să trimiteți actele în primăriile din zona noastră în limba maghiară? Acolo unde este viceprimar ungur i-ați făcut slugi pe români, i-ați pus la curățat șanțuri cu țiganii, iar cheile le-ați luat voi, acestea fiind condiții mișelești pentru a proteja un primar român.

Dacă am avea patrioți ca domnul Radu Banciu, alta ar fi situația! Felicitări, patriotule curajos, iar eu la sfintele slujbe am să te pomenesc cu numele de Radu, Patriotul Român, cu familia lui. Să vă binecuvinteze Bunul Dumnezeu și să nască în țara noastră astfel de pui de lei și adevărați luminători de neam!

Îmi cer iertare dacă am adus o lezare sufletească prin acest articol, care exprimă o realitate crudă, indiferent de religie, crez, concepție politică, etnie. Frați maghiari! Într-o conjunctură armată pe care tot o căutați, avem de suferit toți: părinții noștri, feciorii și fetele noastre, nepoții noștri dragi, frații și surorile, prietenii și cei dragi. MERITĂ, OARE?

Iată de ce, creștini fiind și având drept cap spiritual pe Iisus Hristos, care ne spune de 2000 de ani. SĂ VĂ IUBIȚI UNII PE ALȚII PRECUM ȘI EU V-AM IUBIT PE VOI; ÎNTRU ACEASTA VOR CUNOAȘTE OAMENII CĂ SUNTEȚI PRIETENII MEI", să fim creștini ai înțelepciunii! Remarcabilă este și vorba românească: „CINE SEAMĂNĂ VÂNT, CULEGE FURTUNĂ"!

„Harul Domnului Nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh SĂ FIE CU NOI CU TOȚI!" Amin!

„REFLECȚII SUFLETEȘTI" vol. II

Lasă un comentariu