LUCRĂRI DE INVESTIȚII ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRILOR FUNCIARE ÎN JUDEȚUL MUREȘ – 2017

Distribuie pe:

Ing. Jur. Alexandru Ioan Rusu - director la Unitatea de Administrare Mureș, aflată în subordinea Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Mureș-Oltul Superior din cadrul ANIF București, a prezentat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al Județului Mureș, prezidată de domnul dr. Lucian Goga - Prefectul județului Mureș, informarea privind activitatea ANIF-Unitatea de Administrare Mureș, pe anul 2017.

În documentul prezentat s-a precizat că în anul 2017 a fost continuată și finalizată lucrarea de investiții ,,Combaterea eroziunii solului Târnăveni - Bobohalma. Pentru finalizarea investiției, a fost alocată suma de de 750.000 lei, iar recepția la terminarea lucrărilor s-a făcut pe data de 30 iunie 2017.

De asemenea, documentul mai menționează că în luna noiembrie 2017, au fost elaborate propunerile de plan pentru execuția de lucrări de întreținere și reparații pe anul 2018. Pentru acest plan, s-a propus execuția de lucrări de întreținere și reparații pe următoarele amenajări: Desecare Pârâul Voiniceni - pe raza comunei Ceuașu de Câmpie, Desecare Valea Cerghid - pe raza orașului Ungheni, Desecare Valea Baii - pe raza comunei Lunca și combaterea eroziunii solului Mădăraș - Lechința în zona Iclănzel. Aceste lucrări constau în decolmatarea canalelor și reparații podețe.

În nota informativă, se mai precizează faptul că, în luna decembrie, a.c., a fost finalizată Nota Conceptuală și Tema de proiectare pentru lucrarea de investiții ,, Reabilitare amenajare de Irigații Sânpaul" și înființarea unei amenajări de irigații pe raza comunei Voivodeni. Documentațiile respective au fost depuse la ANIF București pentru verificare, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu