Întâlnire specială, pe teme de apărare

Distribuie pe:

La Căminul Cultural din comuna Daneş, s-a desfăşurat o întâlnire de lucru cu factorii de decizie din cadrul instituţiilor centrale la nivel de judeţ Mureş, sub coordonarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Potrivit domnului colonel Florin Dinu - director general de la Direcţia Generală Probleme Speciale din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, zilele acestea s-a desfăşurat un exerciţiu de mobilizare a economiei judeţului şi de pregătire pentru apărare în caz de război.

La întâlnire au participat: dr. Lucian Goga, prefectul judeţului, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara, şi Nicolae Mosora, primarul comunei. Potrivit domnului colonel Dinu, pe această cale se verifică administraţiile publice locale, respectiv instituţiile publice avizate, cât şi operatorii economici din judeţ, care pot sprijini producţia de apărare. La desfăşurarea acestei acţiuni, ca administraţii publice locale, au contribuit: Consiliul Judeţean Mureş, Consiliul Local Târgu-Mureş, Consiliul Local Sighişoara, Consiliul Local Daneş. De asemenea, au mai participat factori decizionali la nivel de judeţ, din cadrul următoarelor instituţii: Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor, Poşta, Telecom, producătorii de medicamente, în speţă operatorii economici din judeţ, potenţiali furnizori care pot sprijinii efortul de apărare în caz de război.

Pe baza acestor verificări, există un plan de măsuri întocmit la nivelul judeţului, sub îndrumarea celor de la ANRSPS, şi avizat de către prefectul judeţului. Comisiile îndrituite s-au deplasat pe teren urmând, în cadrul Instituţiei Prefectului, evaluarea activităţii pe seama celor constate în urma acestor verificări.

Lasă un comentariu