Scrisoare către Acasă

Distribuie pe:

Dragii mei,

Vă mai trimit un text (exasperându-vă...) al Părintelui Stăniloae (a murit acum vreo 25 de ani), care pune lucrurile în ordine post-referendum: desigur, asta am vrut și noi să spunem, cei care am votat, dar n-am găsit decât acum, post-factum, cuvintele. Dacă acest text se citea pe principalele posturi TV, împreună cu altul, oricare, al celorlalți, am impresia că mai toată țara peste vârsta adolescenței ar fi și plătit, numai să apuce să voteze (DA!) la referendum, aducând înapoi nu numai ce știau bătrânii, cum stă treaba în Familie, dar și bieții bănuți risipiți - ignobil, nu?, cum s-a spus - pentru un atare scop.

Apropo, numai Iuda Iscariot, înainte de a-L vinde pe Hristos, a protestat că de ce s-a turnat de cineva un mir de mare preț pe capul lui Hristos, în loc să fie vândut, și banii să fie împărțiți la săraci. Noi abia că am împlinit ce și-ar fi dorit bietul și eficientul Iuda: și am vândut, iată, mirul de mare preț (pe Hristos), și am cheltuit banii pe referendum. Adică vorba aia românească: Și f... și cu banii luați! (Pentru diaspora: acesta este un f-word!). Măcar că de ieșea, se cheltuia cu folos; așa, cu adevărat am și cam cheltuit și ne-am cam și vândut puțin (sufletul), cum ar striga, din textul de mai jos (de fapt de Sus), Părintele...

Așadar, mai bine mai târziu decât niciodată,/ Mai bine după, decât deloc!/ Și desigur altă, și-altă, și-altă dată/O s-o facem și mai, și mai lată! Cu drag,

Ninel NICA, Dingrota Deladiaspora,

Acum Părintele:

„În Occident se destramă, nu mai există căsătorie; ăsta-i Occidentul… li se pare importantă homosexualitatea. Nu mai înaintează omenirea. În Suedia numai 3% se căsătoresc, trăiesc așa… În Olanda îi vezi în doi, bărbat și femeie împerechindu-se în vitrină. În America au legiferat homosexualitatea, drogurile. De fapt unde-au ajuns ei?… N-au nicio înțelegere a tainei… (Nu că noi am mai avea..., nota mea)

Eu am scris în „Dogmatica" mi se pare; Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Omul întreg e bărbat și femeie. „Bărbatul singur nu e om întreg; femeia singură nu e om întreg; numai împreună sunt omul întreg. Cât de împuținat ești după ce nu mai ai femeie… cât de neîntreg ești… Cine te iubește; te iubește soția cel mai mult; te iubește bărbatul cel mai mult; nu există altul care să te iubească așa de mult… Nu mai socotești că ăsta e al meu, ăsta e al tău… atunci toate sunt comune. Același nume, toate lucrurile sunt comune, el are grijă numai de ea, ea are grijă numai de el… e imitația Sfintei Treimi într-un fel… e o ființă în două persoane. Toți ceilalți sunt destul de străini, chiar copiii; merg cu copiii lor acolo; dar soția rămâne lângă bărbat, bărbatul lângă soție, este o unitate deplină între unul și altul.

Oficializarea homosexualității poate fi acea urâciune apărută în fața lumii din Apocalipsă; Sfântul Apostol Pavel în capitolul 1 din Epistola către Romani vorbește despre asta: „Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând răsplata cuvenită rătăcirii lor. Asemenea și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii."

Noi trebuie să fim creștini și să menținem această rânduială, această unitate; nu mai ești întreg… Treaba lor ce fac ceilalți; noi trebuie să susținem ceea ce este creștin și să punem în aplicare creștinismul ortodox".

(http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-staniloae -despre-homosexualitate/)

PS0. Într-adevăr, formula 1Barbat/Familie + 1Femeie/Familie = 1 ca formulă publicitar-electorală ne-ar fi scos la referendum, nu glumesc, sigur! 100% Genial și Creștin!

PS1. Lingvistic (de la cei ce știu), „Familie" este „Fă-mi mie-le", Fă-mi-i (pe ei, ori pe ele), mie! porunca dumnezeiască spre naștere de prunci, unde celei care naște, „Femeia", tot așa i se poruncește prin nume „Fă-mi Mie!" (Fămie); dar desigur ca să împlinească dubla poruncă în Familie, Femeia trebuie să aibă și un... Bărbat, ceea ce am ratat noi a înțelege la referendum...

PS2. Spre exasperarea mea, care mă lupt din punct de vedere ortodox cu „morile de vânt" (către care mă și scuz aici), cred că dacă Părintele ar fi văzut rezultatele referendumului pentru Familie, ar fi șters, discret, cuvântul de la sfârșitul textului, pentru triumful general al creștinismului, dar nu al celui (...).

PS3. Celor din Diaspora: traduceți textul Părintelui și soțiilor nevorbitoare de română. Merită!

PS4. Iarăși lingvistic: Cred că Părintele se referă la „urâciunea pustiirii" prin care Hristos în Evanghelii citează pe Proorocul Daniel, „stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă", completează Hristos. Ori într-adevăr, cine s-a căsătorit în Biserică ar trebui să știe că Familia rezultată prin Căsătoria (pentru care a pledat referendumul) este cu adevărat „loc sfânt"! Este la rând cu Botezul și Sf. Împărtășanie (și încă alte patru asemenea). Așa că merita să ne deranjăm...

PS5. De fapt „numărul fiarei" apocaliptice, 666 – sixsixsix s-ar „traduce" în românește sexsexsex... De sezon, nu? Și fundamental adevărat!

Într-adevăr zice la Apocalipsă: „Și ea (Fiara) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn (acest număr, 666, nota mea) pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte". Ori „toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi" dă puțin aerul unui referendum, nu?; Pecetea (o altă posibilă aluzie) se înscrie „semn pe mâna lor cea dreaptă" care s-ar putea tălmaci cu „semn pe mâna cu care se face (ori nu) dreptatea", care astfel devine nedreaptă; „sau pe frunte" după vorba „ce e scris, ți-e scris în frunte" (din chiar mintea ta). Cu un cuvânt: Semnul Fiarei în gând și faptă! Pe ansamblu e un mod de a ne lăsa pecetluiți, dacă nu avem grijă de cele ce facem în viața noastră din nebăgare de seamă sub acțiunea malefică a Fiarei Apocaliptice, cu privire, probabil, mai ales la „treimea rea a sexului" care ia în cucerire lumea noastră...

Înfricoșător, nu? Partea bună e că eu nu sunt un interpret al Apocalipsei. Dar mai știi? În ziua de azi...

PS6. Am cam glumit, dar nu e de glumă. Până la urmă omenirea își vine de hac prin sexualitate și cred că în zilele noastre Cartea Apocalipsei devine din profeție o cronică a realității cotidiene. Sigur, sunt încă multe profețite care vin - Doamne ferește! - sigur, dar realizăm că pe nesimțite, zilnic, ne afundăm fără întoarcere exact în marasmul ce duce acolo, ba chiar am și ajuns! Îndrăznesc să zic că astăzi se cunoaște deja precis cauza morții de pe certificatul de deces al Omenirii: Desfrânarea. Da, Omenirea va pieri de Desfrânare! Și odată cu ea, noi unde ne vom găsi?

Dacă ne uităm cu atenție, aproape orice se leagă acum tot mai direct de sexualitate și de forme tot mai aberante ale ei. A ajuns motorul industriilor de divertisment, vinde toate mărfurile, unește internetul, stăpânește popoarele, este deja miezul războaielor civile pentru libertățile și drepturile omului, o emancipare furibundă, fără precedent și fără limite, a femeii și a drepturilor ei reproductive, revendicate violent din stradă în instituțiile statului. Este peste tot, în toate formele și pentru toate gusturile, transformă prostituția în virtute și virtutea în prostituție! Este, în ultimă instanță, nou descoperita Cauză a Răului Universal și Noul Păcat Originar: Oprimarea sexuală a Evei de către Adam!

Cum s-a ajuns aici: prin erodarea milenară a Creștinismului și eliminarea până și din biserici a Pururea Fecioriei și a celor unici doi purtători ai ei: Iisus Hristos și Maica Domnului! Pururea Fecioria este cea care a ținut până acum în frâu lumea. Cum? Timp de două milenii, omenirea a avut - chiar dacă nedeplin conștientizat - modelul moral suprem de masculinitate și feminitate în Iisus Hristos și Maica Domnului, legați prin Nașterea Atot-Feciorelnică, care a stabilizat și asanat moral societatea, în pofida a toate excesele și excepțiile. Ce vedem în zilele noastre este exact felul în care lumea e golită de Ei, așadar de Dumnezeul Viu și de Purtătoarea Lui dintâi, este umplută de ceilalți, care acum sunt chiar majoritari. Este aici o distincție, cum vedem și la Părintele Stăniloae. Acest model moral, implementat de Dumnezeu în istorie, încă era funcțional în societățile bazate pe Biserică (Ortodoxă), în Răsărit. În Apus în schimb, biserici întregi și segmente masive ale societății de sute de ani neagă Pururea Fecioria Maicii, și mai nou, și a Fiului, făcând rapid loc distrugerilor pe care le semnala acum trei decenii Părintele, care acum s-au generalizat în Apus.

Aici vine și referendumul nostru: anume că o țară considerată de Wikipedia la peste 95% creștină și chiar a doua în Europa după Vatican (https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity-in-Europe ), pică la primul examen cu doar 20%! Nota 2, când și cu 3 se trecea clasa! Unde sunt celelalte 75%? S-au topit precum calotele polare! Nu mai sunt și, deci, nici n-au fost vreodată! Asta arată starea duhovnicească foarte avansată de „încălzire climatică" sub combustia propriilor aberații sexuale a lumii și că asaltul final asupra ei „este aproape, la uși". Dar mai contează? Da, contează, pentru că Cineva va veni să populeze pământul nou de după, dar depinde unde ne găsește! Pentru că în apele cele murdărite de necurății nu ne caută. Merita, așadar, puțin deranj și la referendum.

Lasă un comentariu