TEST IEFTIN ȘI PERFORMANT ÎN DIAGNOSTICAREA CORECTĂ A DIABETULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Facultatea de Medicină a Universității din Exeter, citați de descopera.ro, susțin că au dezvoltat o modalitate simplă și accesibilă de măsurare a nivelurilor de insulină, care îi ajută pe medici să stabilească mai exact tipul de diabet al unui pacient.

“Acesta este un test simplu și accesibil, care indică valoarea peptidei C și costă în jur de zece lire. El poate contribui la diagnosticarea corectă a pacienților cu diabet, care pot beneficia astfel de un tratament adecvat.

Analiza măsoară nivelurile de insulină și îi ajută pe medici să stabilească tipul de diabet al unui pacient. Astfel, mult mai multe persoane cu diabet pot primi diagnosticul corect, fie diabet de tip 1, fie diabet de tip 2.

Am utilizat acest nou test, timp de trei ani, pe mai multe persoane suspecte de diabet de tip 1 și, astfel, am descoperit că unii dintre subiecți prezentau de fapt alt tip de diabet și puteau stopa tratamentul cu insulină.

Un diagnostic corect în cazul diabetului este absolut esențial pentru cele mai bune rezultate în urma tratamentului și evitarea complicațiilor.

Astfel, am demonstrat că analiza peptidei C din urină și sânge este mai ieftină, mai precisă și mai ușor de utilizat în comparație cu celelalte metode.

Testele de urină sunt, în prezent, disponibile în aproape fiecare spital din Marea Britanie”, afirmă oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu