COPIII MAMELOR CU CARIERĂ AU MAI MULT SUCCES ÎN VIAȚĂ!

Distribuie pe:

Mamele care nu renunță la carieră după ce aduc copii pe lume se lovesc adesea de dezaprobarea socială, existând îndoieli față de abilitățile lor părintești.

Cu toate acestea, un studiu realizat de cercetătorii americani de la Harvard Business School, citat de descopera.ro, arată că, în marea majoritate a cazurilor, copiii ai căror mame nu renunță la job înregistrează o mai mare rată a fericirii în viața de adult și, totodată, au mai mult succes în carieră decât ceilalți.

Experții susțin că fiicele mamelor care nu au renunțat la job au avut mai mult succes în carieră atunci când au ajuns la vârsta adultă, acestea fiind ghidate de încrederea și exemplul părintesc.

De asemenea, bărbații crescuți de mame cu carieră au mai multă grijă de familiile lor, ei petrecându-și cu 50 de minute mai mult pe săptămână ajutându-și soțiile și îngrijindu-și copiii.

Prin urmare, mamele care au ales să nu renunțe la carieră nu mai trebuie să se simtă vinovate și nici să fie stresate de teoriile care susțin că, în acest fel, micuții lor nu primesc suficientă dragoste și atenție.

Deși nu este ușor să te împarți între sarcinile de la birou și cele de mamă, psihologii susțin că acest lucru nu numai că nu este imposibil, ci și că aceste mame petrec timp de mai bună calitate cu copiii lor, iar exemplu propriu este un impuls puternic pentru conduita mai responsabilă a acestora de-a lungul vieții. 

Lasă un comentariu