IBĂNEȘTI - S-A ÎNFIINȚAT OFICIUL DE DEZVOLTARE MONTANĂ A JUDEȚULUI MUREȘ

Distribuie pe:

Noua structură a fost creată în baza Legii Muntelui nr. 197/2018 și este în subordinea Agenției Naționale a Zonei Montane (ANZM).

Oficiul din Ibănești deservește toate unitățile administrativ-teritoriale din zona montană a județului Mureș și are ca principale atribuții: informarea permanentă a fermierilor din zona montană cu privire la legislația agricolă și de mediu, informarea privind oportunitățile de finanțare naționale și europene, acordarea de consultanță tehnică fermierilor, promovarea produselor pentru obținerea certificării mențiunii de calitate facultativă Produs Montan.

Consilierul ANZM responsabil pentru zona montană a județului Mureș este dna Dora Aurelia Mihai, iar sediul oficiului - Ibănești, strada Principală nr. 708, informează colegii de la ibanesti.ro.

ANZM se află în directa subordonare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, rolul său fiind acela de a elabora strategia și politicile privind dezvoltarea și protecția zonelor montane din România, zone fragile ecologic și defavorizate economico-social din cauze naturale, care necesită o abordare specifică, precum și de a pune în practică unele măsuri din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, susținute financiar din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și bugetul de stat. (azm.gov.ro, foto - ibanesti.ro)

Lasă un comentariu