SATISFACȚIA PERSONALĂ, MAI IMPORTANTĂ DECÂT CĂSNICIA...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul de Terapie Sexuală Modernă, citați de descopera.ro, au realizat un studiu prin care au dorit să afle care sunt principalele motive care duc la divorț.

“În cadrul cercetării noastre, au fost chestionate 2.371 de persoane recent divorțate, care au avut de selectat unul sau mai multe motive pentru care au ajuns la despărțire.

Pe primul loc, cu un procent de 47%, se clasează lipsa dragostei și a intimității, pentru că unul sau ambii parteneri nu au mai avut sentimente. Pe locul doi în topul celor mai comune răspunsuri se află problemele de comunicare, unde 44% dintre participanți au selectat acest răspuns. Poate că partenerii au avut un mod diferit de a comunica sau poate că unul dintre ei prefera să comunice mai puțin decât celălalt.

Pe locul trei se clasează lipsa de simpatie, respect sau încredere, cu un procent de 34%, în timp ce pe locul patru, cu un procent de 32%, se află distanțarea partenerilor.

Explicația acestor motive constă în faptul că fiecare partener a dezvoltat valori diferite sau pur și simplu își dorea să facă altceva cu viața lui, fără să anticipe acest lucru în momentul în care a ajuns în fața altarului.

De asemenea, trebuie menționat că răspunsurile oferite de participanții la studiu tind să fie personale și emoționale, în timp ce motivele persoanelor divorțate în ultimii ani au la bază comportamentul partenerului.

Realitatea este că, practic, trăim în era în care satisfacția personală este mult mai importantă decât căsnicia, iar dacă mariajul este nesatisfăcător, pentru că nu ne place, nu ne simțim pe aceeași lungime de undă cu partenerul sau pur și simplu dragostea a dispărut, divorțul este cea mai la îndemână opțiune.

Primele semne care arată că o relație poate sfârși cu un divorț sunt lipsa fericirii, lipsa de afecțiune, lipsa gesturilor drăguțe față de partener, timpul limitat pe care îl petrec cei doi împreună și neglijența în conversații, ceea ce duce la îndepărtarea de partener și, în cele din urmă, la divorț.

Pentru a preveni aceste probleme sunt necesare cel puțin 10 minute pe zi pentru a vă conecta, dar asta nu înseamnă să vorbiți despre copii sau despre locul de muncă, ci să încercați să vă cunoașteți mai bine, să vă exprimați sentimentele, experiențele sau pur și simplu să fiți prezenți”, recomandă oamenii de știință.

 

Lasă un comentariu