DOAMNE, FEREȘTE! PESTE JUMĂTATE DINTRE TINERI CRED CĂ RĂZBOIUL NUCLEAR NU POATE FI EVITAT!

Distribuie pe:

Potrivit unei anchete a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), citată de agerpres.ro, aproximativ 54% dintre mileniali (generația născută între anii 1980 și sfârșitul anilor 1990, denumită și generația Y) sunt convinși că un atac nuclear va avea loc în timpul acestui deceniu, fiind convinși că vor prinde un al treilea război mondial.

Concret, 84% dintre persoanele intervievate consideră că utilizarea de arme nucleare nu este în niciun caz acceptabilă, iar 54% cred că aceste arme trebuie interzise.

În anchetă, 16.000 de mileniali, din 16 țări diferite, dintre care jumătate în stare de conflict, își expun punctul de vedere asupra războaielor și a dreptului internațional umanitar.

“Pentru membrii generației Y, riscul ca un război devastator să aibă loc în timpul vieții lor este real. Este îngrijorător să constați că aproape jumătate dintre persoanele intervievate cred că un al treilea război mondial va izbucni în timpul existenței lor, în timp ce o altă majoritate este convinsă că un atac nuclear se va produce în următorii zece ani.

Ancheta dezvăluie tendințe îngrijorătoare, care se traduc prin lipsa de respect față de valorile umane fundamentale, consacrate prin dreptul internațional. Astfel, 37% dintre persoanele intervievate consideră că tortura este acceptabilă în unele circumstanțe, iar asta chiar după ce au primit explicații asupra Convenției Națiunilor Unite împotriva torturii.

De asemenea, 15% dintre respondenți cred, cu privire la combatanți, că aceștia trebuie să folosească toate mijloacele pentru a-și atinge obiectivele, indiferent care sunt pierderile civile generate.

Cu toate acestea, este încurajator să constatăm că 74% dintre mileniali cred că războaiele pot fi evitate, iar 75% estimează drept necesară impunerea de limite pentru metodele și mijloacele de război.

Tinerii adulți care trăiesc în țări afectate de război sunt, la rândul lor, mai susceptibili să creadă că vor fi mai puține războaie sau chiar deloc în viitor, în raport cu milenialii din țările unde este pace (46% comparativ cu 30%).

În ceea ce îi privește pe milenialii din Ucraina și Siria, aceștia sunt cei mai optimiști: 69% și ,respectiv, 60% dintre ei sunt convinși că războiul din țara lor ar trebui să se încheie în următorii cinci ani”, afirmă reprezentanții CICR.

Lasă un comentariu