PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020, APROAPE 200 DE MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV-TERITORIALE ȘI A MEDIULUI DE AFACERI

Distribuie pe:

Recent, Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat, electronic, 18 contracte de finanțare pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale din România și a mediului de afaceri, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoare totală a acestora este de aproape 200 de milioane de lei.

“Avem nevoie de o creștere a turației motoarelor pentru implementarea investițiilor pe bani de la buget, dar mai ales pe bani europeni, în localitățile din România. Personalul implicat din MLPDA lucrează pentru a accelera ritmul în care sunt semnate și evaluate proiectele și aștept și din partea beneficiarilor să implementeze rapid și corect aceste proiecte, care au menirea de a aduce bunăstare comunităților locale. În contextul pandemiei COVID-19, trebuie să asigurăm o continuitate în derularea investițiilor și să menținem munca pe șantiere. MLPDA dispune de fonduri pentru dezvoltarea României, este nevoie doar de implementare”, declarat ministrul Ion Ștefan cu acest prilej.

Printre proiectele semnate se numără și modernizarea și extinderea sistemului de iluminat din municipiul Sighișoara (9.384.542,64 lei), transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă (Zona clinicilor) în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști în municipiul Târgu-Mureș (13.254.238,90 lei), precum și reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest - Centru în municipiul Târgu-Mureș (25.590.406,45 lei), conform Serviciului Comunicare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Lasă un comentariu