APEL CĂTRE PACIENȚII VINDECAȚI DE COVID

Distribuie pe:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, fac un apel către pacienții din județul Mureș vindecați de COVID să vină la Centrul de Transfuzie să doneze plasmă convalescentă pentru bolnavii din spitale, aflați în stare critică.

Unitatea de Suport Medical COVID-19 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, situată în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “G. E. Palade” din Târgu-Mureș, dispune în acest moment de 25 de paturi, urmând a fi suplimentate la 40 de paturi, pentru pacienții cu forme grave, diagnosticați cu COVID-19, aici fiind tratați pacienți din toată țara.

Plasma obținută de la donator, vindecat de COVID-19, va fi utilizată pacienților aflați în stare critică, pentru a reduce riscul de deces.

Astfel, toți pacienții vindecați care au trecut prin boala COVID, fără complicații,sunt invitați să doneze plasmă convalescentă, aceștia trebuind să îndeplinească aceleași condiții ca și donatorii de sânge: să aibă sub 60 de ani și peste 50 kg și să nu sufere de anumite boli.

Persoanele care doresc să doneze plasmă, salvând astfel alte vieți, trebuie să prezinte un document (bilet de externare/scrisoare medicală în care este menționat diagnosticul COVID-19, test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultat pozitiv la o testare serologică de anticorpi antiSARS-CoV-2 IgG, efectuată voluntar) din care să reiasă istoricul de infecție cu SARS-CoV-2.

Programul de donare al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș este de luni-vineri, în intervalul orar 8.00-13.00.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0365/45.50.30.

Donarea este un gest benevol și nobil. Fără donatori nu ar exista viață pentru multe persoane! Gestul de a dona sânge/plasmă contează! Oricare dintre noi poate veni în sprijinul semenilor aflați în suferință.

FII EROUL COMUNITĂȚII TALE - DONEAZĂ!

Lasă un comentariu