SIGURANȚA ȘCOLARĂ – PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR MUREȘENI

Distribuie pe:

Siguranța în școli constituie o prioritate pentru Poliția Română, context în care, cu ocazia desfășurării Evaluării Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, polițiștii mureșeni au fost prezenți în zona unităților de învățământ din județul Mureș.

Astfel, în perioada 12-28 mai a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, polițiști locali și jandarmi au acționat în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și al cadrelor didactice, dar și pentru respectarea regulilor de prevenire a infecțiilor cu noul Coronavirus.

Totodată, polițiștii de la rutieră au fost prezenți în apropierea școlilor, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire și defluire a elevilor.

Și în perioada următoare, forțele de ordine vor fi prezente în zona unităților de învățământ, pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a oricăror evenimente negative.

În contextul epidemiologic actual, îi rugăm pe părinți și pe elevi să respecte prevederile legale în vigoare instituite pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.

De asemenea, polițiștii fac următoarele recomandări:

Pentru elevi:

• Circulați numai pe trotuare și traversați pe trecerile de pietoni semnalizate, după ce v-ați asigurat temeinic!

• Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)!

• Așteptați sosirea mijloacelor de transport în comun pe trotuar sau pe refugiile special amenajate!

• Atenție la comportamentul din timpul pauzelor! Păstrați-vă calmul când discutați în contradictoriu și nu recurgeți niciodată la violență pentru a vă impune părerile!

• Nu uitați că din joacă sau de la o îmbrânceală se poate ajunge la adevărate tragedii!

Pentru părinți:

• Manifestați atenție și prudență sporită în mod special în proximitatea unităților de învățământ și a trecerilor pentru pietoni!

• Nu uitați de politețea rutieră și păstrați-vă calmul în trafic. Exemplul personal constituie una dintre principalele metode în educația copiilor noștri!

Lasă un comentariu