ȘI ÎN JUDEȚUL MUREȘ, ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

Distribuie pe:

În fiecare an, Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an - “Contribuie la o informare corectă! Poți salva vieți!” - îndeamnă atât instituțiile publice și ONG-urile cu atribuții în domeniu, cât și pe fiecare individ în parte, să promoveze informarea în ceea ce privește drogurile și efectele acestora, din surse oficiale și care au la bază evidențe științifice.

Pentru marcarea, la nivelul județului Mureș, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri (26 iunie), Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș (CPECA), în calitatea sa de coordonator național al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, se alătură și în acest an campaniei Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activități de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

În acest context, ANA, prin CRPECA Târgu-Mureș, a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, la nivel regional, o întâlnire tehnică cu factorii decizionali ai autorităților administrației publice locale, având ca subiect propunerile planurilor locale de implementare a Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2021 - 2025.

Totodată, specialiștii CPECA Mureș au desfășurat activități de promovare a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber în comunitate și de informare corectă cu privire la riscurile și efectele consumului de noi substanțe psihoactive, în cadrul campaniei naționale “Fii liber!”.

De asemenea, la sediul Casei de Cultură a Studenților Târgu-Mureș s-a desfășurat și premierea câștigătorilor concursului național “Mesajul meu antidrog” - ediția a XVIII-a - faza județeană, informează CPECA Mureș.

Lasă un comentariu