UE, ASEMENEA UNIUNII SOVIETICE. ȘI VA SFÂRȘI LA FEL

Distribuie pe:

Mi se pare de neînțeles că, după ce a fost îngropat un monstru, Uniunea Sovietică, un monstru similar este construit. De ce oare, CE (Comunitatea Europeană) a devenit UE (Uniunea Europeană)? Poate, dacă examinăm Rusia Sovietică, vom afla răspunsul, scrie activistul și disidentul ms Vladimir Bukovsky.

Uniunea Sovietică era condusă de 15 oameni care nu erau aleși, care se învesteau în funcții reciproc și care nu dădeau socoteală nimănui. Uniunea Europeană este condusă de 2.000 de oameni în același fel. Se întâlnesc în secret, nu răspund față de cineva și nu-i putem destitui din funcții. S-ar putea spune că Uniunea Europeană are un parlament ales. Și Uniunea Sovietică avea unul: Sovietul Suprem. Se aplica ștampila (se vota) la fel ca pentru Parlamentul European, iar timpul la microfon era limitat la un minut, pentru fiecare vorbitor, la fel ca în Parlamentul European.

În UE, sunt sute de mii de eurocrați cu salarii imense, cu mulți servitori, bonusuri și privilegii, cu imunitate pe viață la orice persecuție, care sunt mutați pur și simplu de la o funcție la alta, indiferent dacă au făcut treabă sau nu. Nu este asta exact ce se făcea în fosta Uniune Sovietică? Uniunea Sovietică a fost creată prin coerciție și prin ocupare militară. Uniunea Europeană, admitem, a fost creată fără folosirea expresă a forței militare, dar tot prin coerciție și prin abuzuri economice.

Pentru a continua să existe, Uniunea Sovietică s-a extins continuu. În momentul când s-a oprit extinderea, a început colapsul. Iar eu am convingerea că așa se va petrece și cu Uniunea Europeană. Scopul existenței Uniunii Sovietice a fost crearea unei noi entități istorice: poporul sovietic. Iar noi eram forțați să ne renegăm/uităm naționalitatea, tradițiile și obiceiurile popoarelor noastre. La fel și Uniunea Europeană: nu dorește să fiți englezi sau francezi (nici români sau bulgari). Dorește ca voi toți să fiți o nouă entitate istorică, să fiți europeni. Să vă suprime toate sentimentele naționale și să trăiți ca o comunitate multinațională.

După 73 de ani, același sistem (multinațional), în Uniunea Sovietică, a cauzat mai multe conflicte interetnice decât oriunde în lume. În Uniunea Sovietică, unul dintre marile țeluri a fost distrugerea statului-națiune. Și asta este exact ce face UE astăzi. Bruxelles-ul absoarbe state-națiune, pentru ca acestea să nu mai existe.

Corupția era generală în sistemul sovietic, de sus până jos. Și tot așa este și în UE. Aceeași activitate coruptivă care îmbiba Uniunea Sovietică este și în UE. Cei care i se opun sau o dezvăluie sunt reduși la tăcere sau pedepsiți. Nimic nu s-a modificat. În Uniunea Sovietică aveam Gulagul. Văd că, de asemenea, avem gulag și în UE. Nu se numește “gulag” ci “corectitudine politică”. Când cineva încearcă să exprime ce gândește în legătură cu evenimentele (cu agenda de lucru a UE), iar viziunea sa este diferită de linia agreată (aprobată, oficială), va fi ostracizat. Acesta este începutul gulagului, începutul pierderii libertății.

În Uniunea Sovietică, ne-au spus că avem nevoie de un stat federal pentru a evita războiul. În UE, se face exact aceeași manevră.

Pe scurt, este aceeași ideologie, modelul sovietic prezentat în ambalaj vestic. Dar, din nou, la fel ca Uniunea Sovietică, UE conține și propriul sfârșit.

Din nefericire, când se va prăbuși - și se va prăbuși -, va lăsa în urmă un dezastru imens și vom rămâne cu uriașe probleme economice și etnice. Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reformă și la fel și UE.

Dar există o alternativă la a fi conduși de cei 2.000 de oficiali autodesemnați din Bruxelles. Se numește independență. Să nu accepți ce au planificat pentru tine. Până la urmă, nimeni nu te-a întrebat dacă vrei să participi (să fii în UE)! Eu am trăit în viitorul tău (Uniunea Sovietică) și nu a funcționat!

Sursa: Revista Lumea nr. 6/2021

Lasă un comentariu