CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI FEMININ

Distribuie pe:

Ediția cu numărul 32 a Campionatului European de volei feminin are loc în perioada 18 august-25 septembrie și este găzduită de patru țări: România, Serbia, Croația și Bulgaria. În Grupa D, din care face parte și naționala noastră, Ucraina a obținut a doua victorie consecutivă în Grupa D a Campionatului European de volei, care se dispută și la Cluj. A învins-o surprinzător, cu 3 la 0, pe Suedia și e aproape calificată în faza următoare a competiției. Fetele noastre sunt pe ultimul loc în grupă, fără niciun punct din primele trei partide. Naționala de volei feminin a României a pierdut, scor 1-3 cu Țările de Jos, scor 1-3 cu Turcia și scor 0-3 cu Suedia.

CSM TÂRGU-MUREȘ ÎN SERIA 3, LIGA 2 FUTSAL, SEZONUL 2021-2022

Joi, 19 august, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului Ligii 1, Ligii 2 și al Campionatului Național U19 la futsal. În Liga 2 echipa CSM Târgu-Mureș a fost repartizată în Seria 3 alături de formațiile Șoimii Șimand, West Deva și Metropolitan Ișalnița. Liga 2, împărțită în 3 serii, se va juca în sistem tur-retur-tur-retur, 12 etape. Echipele câștigătoare ale seriilor vor disputa, împreună cu echipa clasată pe locul 7 în Liga 1, turneul de promovare-retrogradare. Turneul se va disputa în sistem fiecare cu fiecare, 3 etape. Echipele clasate pe primele două locuri promovează în Liga 1. Competiția începe la data de 18 septembrie 2021.

START ÎN PRIMA LIGA I PENTRU ACS LADIES TÂRGU-MUREȘ!

Noul sezon al Ligii I la fotbal feminin va începe duminică, 29 august, cu prima etapă. Nou-promovata ACS Ladies Târgu-Mureș va evolua, pe teren propriu, de la ora 17.00, contra echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Formația târgumureșeană a promovat în primul eșalon, după un parcurs excelent în ediția trecută a Ligii secunde. ACS Ladies a câștigat seria a 2-a, cu 9 victorii, două remize și o singură înfrângere, iar apoi în turneul de promovare a câștigat toate cele trei partide susținute (4-1 cu Dream București, 4-2 cu CSS Târgoviște și 2-0 cu United Bihor). Echipa mureșeană, antrenată de Mihaly Sandor, s-a întărit, în această vară, cu jucătoarele Barabasi Kinga, Biro Anna și Dako Kata, toate venite de la Vasas Odorhei. Tot duminică, 29 august, în prima rundă din noua ediție a Ligii I de fotbal feminin, se mai dispută jocurile: CSM Alexandria-Politehnica Timișoara, Banat Girls-ACS Fotbal Feminin Baia Mare, CSS Târgoviște-ACS Heniu Prundu Bârgăului, și United Galați-AFC Fair Play. Partida dintre Piros Security Arad și Universitatea Olimpia Cluj a fost reprogramată pentru data de 11 noiembrie.

TREI DEMITERI DINTR-UN FOC LA CFR CLUJ!

Patronul echipei CFR Cluj, Nelu Varga, a luat o decizie drastică după ce clubul a înregistrat rezultate slabe în competițiile europene. Omul de afaceri a decis demiterea mai multor persoane importante. CFR Cluj a pierdut, joi seară, returul playoff-ului Ligii Europa, scor 1-2, pe teren propriu, cu Steaua Roșie Belgrad. În prima manșă, scorul a fost 4-0, astfel că sârbii s-au impus cu 6-1 la general și vor juca în grupele Ligii Europa, în timp ce echipa CFR Cluj va evolua în grupele Conference League. A fost picătura care a umplut paharul în Gruia. Nelu Varga a hotărât plecări din club. Cele mai importante sunt cele ale lui Marius Șumudică, Marian Copilu și Ionuț Ivașcu, conform ProSport. Nelu Varga, aprig la mânie, i-a dat afară pe Marius Șumudică și Marian Copilu, cel care a avut un statut bun la CFR Cluj, din cauza campaniei de transferuri care a dus la eliminarea, rând pe rând, din preliminariile Champions League și Europa League. Deși tehnicianul a susținut că și calificarea în Confernce League aduce bani clubului, nu a fost de ajuns. În plus, patronul ar fi găsit anexe la contractele jucătorilor ce includeau prime sau bonusuri despre care nu știa. De asemenea, ar fi fost probleme și la contractul lui Marius Șumudică, care ar avea o clauză de reziliere în contract, care l-a surprins pe finanțatorul din Gruia, susține sursa citată. Dan Petrescu, cel care a recunoscut că s-ar întoarce la CFR Cluj, ar urma să fie instalat antrenor în Gruia.

EDUARD NOVAK A OBȚINUT MEDALIA DE ARGINT LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA TOKYO, LA CICLISM

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului și Sportului, a obținut, vineri, medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. În finală, Novak l-a înfruntat pe slovacul Jozef Metelka, care a câștigat aurul. Medalia de bronz a fost obținută de columbianul Diego German Duenas. Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la edițiile trecute ale competiției: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) și la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4). De asemenea, în 2016, la Rio de Janeiro, România și-a trecut în palmares o medalie de bronz, obținută de Alex Bologa la judo nevăzători - cat. 60 kg.                  

STARTUL COMPETIȚIONAL AL LIGII 4 ELITE MUREȘENE LA FOTBAL!

Cu pași repezi ne apropiem de startul competițional, Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș. La sediul AJF Mureș s-a stabilit programul Ligii a 4-a Elite la fotbal. În ediția 2021-2022 sunt angrenate un număr de 18 echipe, împărțite în două serii. Seria I: AFC ASA Târgu-Mureș, AS Câmpia Râciu, ACS Rază de Soare Acățari, ACS Sovata, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, ACS Mureșul Rușii-Munți, ACS Miercurea Nirajului, ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898, ACS Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure. Seria II: CS Iernut, ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș, AS Înfrățirea Valea Izvoarelor, ACS Atletic Târgu-Mureș, CS Unirea Ungheni 2018, ACS Mureșul Luduș, AS Inter Sânger, ACS Mureșul Chirileu, AS Viitorul 2002 Târnăveni. În prima etapă, sâmbătă 11 septembrie, cu începere de la ora 11.00, se vor disputa partidele: Seria I / AFC ASA Târgu-Mureș - AS Câmpia Râciu, ACS Rază de Soare Acățari - ACS Sovata, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș - ACS Mureșul Rușii-Munți, ACS Miercurea Nirajului - ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898; Seria II / CS Iernut - ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș, AS Înfrățirea Valea Izvoarelor - ACS Atletic Târgu-Mureș, CS Unirea Ungheni 2018 - ACS Mureșul Luduș, AS Inter Sânger - ACS Mureșul Chirileu.

SUPERCUPA ROMÂNIEI LA HANDBAL A FOST CÂȘTIGATĂ DE CONSTĂNȚENI

Echipa HC Dobrogea Sud și-a adjudecat trofeul Supercupei României la handbal masculin, după ce a învins-o pe Dinamo București, campioana României, cu scorul de 19-18, într-un meci disputat miercuri, la Alexandria. Pentru gruparea constănțeană este a doua Supercupă cucerită, după cea din 2017, când a dispus tot de Dinamo, cu 28-27. Formația bucureșteană rămâne cu patru trofee ale Supercupei în palmares, cele câștigate în 2016, 2018, 2019 și 2020.        

FIFA ȘI UEFA AU ANUNȚAT FEDERAȚIILE CĂ LA MECIURILE DIN SEPTEMBRIE ALE NAȚIONALELOR NU VOR PUTEA ASISTA SUPORTERI AI ECHIPELOR OASPETE

FIFA și UEFA au anunțat în scris federațiile naționale că la meciurile reprezentativelor din septembrie, oficiale sau amicale, nu vor putea asista suporteri ai echipelor oaspete, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Europa, informează skysports.com. “FIFA și UEFA au monitorizat îndeaproape evoluția pandemiei în Europa, înaintea meciurilor din preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2022, care vor avea loc în septembrie. Din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 și a faptului că în septembrie vor fi multe meciuri internaționale, s-a convenit punerea în aplicare a aceleiași abordări ca cea decisă de Comitetul Executiv al UEFA, la 14 iunie 2021, pentru meciurile din zona UEFA contând pentru preliminariile FIFA World Cup 2022. Și meciurile amicale din septembrie se vor disputa fără suporterii oaspeților, siguranța tuturor celor implicați fiind o prioritate în aceste vremuri” , se arată într-o scrisoare adresată federațiilor. Potrivit Sky Sports, decizia ar urma să fie reevaluată de foruri înaintea partidelor din octombrie și noiembrie. În septembrie, reprezentativa României va juca în preliminariile CM cu Islanda, în deplasare (2 septembrie), cu Liechtenstein, acasă (5 septembrie), și cu Macedonia de Nord, în deplasare (8 septembrie).      

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu