IZVORUL, DUMNEZEU ȘI... DOMNITORUL

Distribuie pe:

“MIHAI VITEAZUL n-o să-și vândă ȚARA, / El are o ȚARĂ și o CINSTE doar, / IISUS a pus în el potir cu har / Și-l cheamă-n cer să-i dea îmbrățișarea //MIHAI VITEAZUL n-are când muri,/ Zidit în noi, trimite, să-l răzbune,/ Statornicia propriului nume, / Care minciunii nu s-o ploconi.// MIHAI VITEAZUL strigă-n ochii mei,/ Îi este strâmt, va evada din mine / Să-și caute oștenii sub coline, / Cerul va fi țesut cu nouri grei. //Jertfit de frații săi, c-așa ni-i firea, / Ieșind din umbra propriului mit,/ El își așteaptă-n ceruri mântuirea / Și în românii care n-au nurit.

Traian Vasilcău (1969-), scriitor, poet, traducător, librist, autor de texte pentru cântări, textier de limba română în Moldova, “Luptător de eliberare națională a Moldovei”.

* * *

“Dumnezeu este pretutindeni. De aceea, Dumnezeu nu este nicăieri anume, deoarece, pentru a fi undeva anume, Dumnezeu ar trebui să nu fie în altă parte - ceea ce nu este posibil pentru Dumnezeu. Dumnezeu nu se arată ca Dumnezeu în Sine, din sau prin observație exterioară, ci prin experiență interioară. Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu-L nimerești. Marele har al lui Dumnezeu a fost că El i-a văzut pe toți așa cum erau ei cu adevărat; El a refuzat să accepte aparențele. El a refuzat să creadă ceea ce credeau alții despre ei inșiși. El a avut întotdeauna gândirea cea mai înaltă și totdeauna i-a invitat și pe ceilalți să o facă”.

Neale Donald Walsch (1943-), scriitor, actor, vorbitor, autor american al seriei Conversații cu Dumnezeu.

* * *

Trei călători au poposit în drumul lor la un izvor cu apă rece. Deasupra izvorului era scris: “Faceți și voi ce fac și eu”. Atunci s-au întrebat călătorii ce înseamnă cuvintele acestea? Unul a spus că poate ne spune: “Vedeți? Eu alerg printre pietre și pământ și de aceea sunt curat; lucrați, alergați mereu și voi, căci lucrul apără de ispite și vă ține curați. Al doilea a spus că izvorul ar vrea să spună: “Vedeți? Eu vă dau apa mea în dar, fără bani; dați și voi celor mai săraci ca voi. Al treilea a spus că izvorul ar vrea să spună: “Vedeți cât de curată este apa mea acum? Dacă mă tulbur, nu mai poate bea nimeni, iar călătorul fuge de mine”.

Așa este și viața noastră sufletească. Îndată ce o tulbură păcatul, ea nu e mai bună de nimic.

E urâtă în fața lui Dumnezeu și a oamenilor.

P.S. Psalmul 12, vers. 1-4: “Până când, Doamne, mă vei uita până în sfârșit? Până când vei întoarce fața Ta de la mine? Până când voi grămădi gânduri în sufletul meu, durere în inima mea ziua și noaptea? Până când se va înălța vrăjmașul meu împotriva mea? Caută, auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, luminează ochii mei, ca nu cumva să adorm întru moarte.

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu