BANDAJE INTELIGENTE CARE LE TRANSMIT MEDICILOR CÂND O RANĂ S-A VINDECAT...

Distribuie pe:

Cercetătorii italieni de la Universitatea din Bologna, citați de descopera.ro, susțin că au inventat niște bandaje inteligente, care le pot transmite doctorilor când o rană s-a vindecat, fără să fie nevoie de scoaterea pansamentului.

“Bandajul revoluționar pe care l-am realizat este echipat cu un senzor care citește nivelul de umiditate - un indicator crucial pentru a stabili dacă o rană s-a vindecat - și transmite datele la o aplicație de pe un smartphone.

Informațiile primite le permit medicilor să se asigure că o rană bandajată se vindecă fără a scoate pansamentul, (manevră ce duce, de obicei, la mărirea timpului de însănătoșire al bolnavului).

Prin monitorizarea wireless, în timp real, a rănilor oamenilor, tehnologia ar putea ajuta doctorii să țină sub control aceste plăgi și să le accelereze vindecarea.

Costul acestor bandaje inteligente de unică folosință este unul destul de redus și de accesibil.

Am dezvoltat o gamă de bandaje cu straturi diferite, dar și cu proprietăți și caracteristici de absorbție diferite. Ideea este că fiecare tip de rană ar putea avea propriul pansament adecvat, de la răni cu exsudare lentă până la răni cu exsudare puternică, cum ar fi arsurile și bășicile.

Bandajul inteligent are în interior un senzor care măsoară nivelul de umiditate al plăgii, iar ulterior transmite datele unui smartphone din apropiere, printr-o aplicație, folosind un cip de identificare prin radiofrecvență, care are dimensiunea unui bob de orez”, explică oamenii de știință italieni. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu