ROMÂNIA VA TRANSFERA PACIENȚI CU FORME GRAVE DE COVID ÎN GERMANIA

Distribuie pe:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat duminică hotărârea prin care Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienților cu Covid în Germania.

“Se abilitează Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență, să semneze acordul pentru transferul pacienților cu forme grave de Covid în Republica Federală Germania”, se arată în textul hotărârii adoptate.

Transportul pacienților va fi realizat cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naționale sau din dotarea Forțelor Aeriene Germane.

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat vineri că a sosit o delegație medicală de la Ministerul Apărării din Germania, care va evalua cazurile critice COVID aflate în UPU.

“A sosit din Germania, de la Ministerul Apărării din Germania, de la Armata germană, o delegație medicală, care are ca sarcină evaluarea situației și a cazurilor, mai ales cele critice aflați în unitățile de primiri urgențe, și aici vom merge pe București, unde avem peste jumătate dintre pacienții intubați aflați în terapie intensivă, adică aflați în unitățile de primiri urgențe din țară.

Au început evaluarea acestor pacienți și urmează în cel mai scurt timp să se ia decizia în timpul weekend-ului care va fi abordarea și dacă o parte din acești pacienți o să reușim să îi ducem în Germania, bineînțeles depinde de starea lor și de mai multe aspecte, de acceptul familiilor”, a transmis, vineri, Arafat. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu