MEDICII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ! SCHIMBAREA BRUSCĂ DE TEMPERATURĂ DECLANȘEAZĂ BOLI EXTREM DE GRAVE

Distribuie pe:

Poate o schimbare bruscă a vremii să declanșeze anumite boli? Absolut da, spun medicii. De fapt, schimbările climatice sunt de cele mai multe ori factorii de risc pentru sănătatea noastră. Mai ales pentru cei cu anumite boli.

Schimbările de vreme sunt în esență provocări pentru sistemul nostru imunitar și pentru sistemul nostru osos. Corpul nostru se obișnuiește cu un anumit climat, iar atunci când acele lucruri se schimbă brusc, corpul nostru trebuie să încerce să se adapteze. Din păcate, uneori, corpurile noastre se adaptează greu, ceea ce poate declanșa boli grave.

Oamenii cei mai expuși bolilor din cauza schimbării bruște de temperatură

“Pacienții cu boli cronice, care sunt mai sensibili la frig, cei cu boli cardiovasculare, respiratorii obstructive, sau cu alte afecțiuni de tipul diabetului, trebuie să evite ieșirea afară, mai ales dimineață, când temperaturile sunt cele mai scăzute, și să iasă strict cât este necesar.

Necesar înseamnă să prioritizăm bine activitățile în așa fel încât acești oameni să evite ieșirea afară. La fel pentru sugari și copiii foarte mici. Ei trebuie scoși afară dar trebuie să alegem orele mai potrivite și trebuie îmbrăcați adecvat. Sau, poate câteva zile, cât sunt temperaturi atât de joase, să evităm ieșitul afară.

O alimentație potrivită, cu multe legume, citrice, alimente care au multe vitamine, sunt de folos în această perioada. Și îmbrăcămintea trebuie potrivită la asemenea temperaturi, mai ales pentru mâini și picioare”, a declarat Rodica Tănăsescu, medic primar în medicina de familie, citată de EVZ.ro.

Infecții și boli ale căilor respiratorii superioare

Adesea vom descoperi că pacienții se îmbracă inadecvat și astfel corpurile se supraîncălzesc sau se răcesc. Acest lucru le poate afecta răspunsul imunitar și poate declanșa infecții ale căilor respiratorii superioare. Când temperaturile sunt fluctuante, experții recomandă să se îmbrăcăm mai ușor.

Probleme cronice ale sinusurilor și gâtului

Sistemele de încălzire se luptă să țină pasul cu temperaturile fluctuante, iar sistemele de încălzire și răcire alternante rapid pot dezumidifica aerul. Aerul dezumidificat umplut cu polen, praf și mucegai este o furtună perfectă pentru probleme severe și cronice ale sinusurilor și gâtului.

Astm și bronșită sezonieră declanșate de aerul rece

Aerul rece poate declanșa astm sau bronșită sezonieră. Persoanele care au aceste afecțiuni ar trebui să fie pregătite să folosească un inhalator sezonier pentru a evita episoadele severe și cronice de tuse.

“Există un răspuns fiziologic la aerul rece: căile respiratorii se închid și se strâng”, spun medicii. “Dacă aveți astm, acel răspuns poate fi periculos. Veți vedea o mulțime de oameni care au bronșită, tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație la temperaturi scăzute. Așa că trebuie să fim puțin mai agresivi cu controlul sănătății pulmonare”, spune expertul în medicina de familie.

Lasă un comentariu