1 MARTIE – ZIUA “ZERO DISCRIMINARE”

Distribuie pe:

Ziua “Zero discriminare” este marcată în fiecare an la 1 martie, la inițiativa UNAIDS - Programul Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA.

În 2020, sub sloganul “Zero discriminations against women and girls”, campania UNAIDS face referire la discriminarea cu care se confruntă femeile și fetele în toată diversitatea lor, pentru a atrage atenția și a mobiliza în vederea promovării egalității și emancipării pentru femei și fete, se arată pe site-ul www.unaids.org.

Deși unele țări au făcut progrese lăudabile privind o mai mare egalitate de gen, discriminarea împotriva femeilor și fetelor există încă peste tot în lume. Intersectate cu alte forme de discriminare - spre exemplu, pe criteriu de rasă, etnie, dizabilitate, orientare sexuală sau identitate de gen - aceste încălcări ale drepturilor afectează în mod disproporționat femeile și fetele. În cele din urmă, inegalitatea de gen afectează sănătatea și bunăstarea tuturor. În multe țări, legi prin care femeile și fetele sunt discriminate rămân în vigoare, în timp ce legile menite să susțină drepturile fundamentale ale femeilor și să le protejeze pe acestea împotriva vătămării și a tratamentului inegal lasă de dorit, se mai arată pe site-ul www.unaids.org.

Campania “Zero discriminare” se dorește a fi un apel adresat oamenilor de pretutindeni de a promova și sărbători diversitatea, toleranța și incluziunea și de a acționa împreună pentru a pune capăt discriminării.

(foto preluat de pe www.facebook.com)

Lasă un comentariu