UNDĂ VERDE PENTRU CENTRALA DE LA IERNUT!

Distribuie pe:

Proiectul unei noi centrale de producere a energiei electrice la Iernut a fost deblocat de Guvernul României, informează prefectul județului Mara Togănel, după ce anunțase, în cadrul unei conferințe de presă anterioare, că Guvernul Ciucă face toate eforturile pentru deblocarea proiectului de sporire a capacității de producere a energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

“Iată că astăzi (miercuri, 20 aprilie - n.n.), Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale. Astfel, în cazul obiectivelor de investiții care au un rest de lucrări de realizat mai mic de 40% , cum este și în cazul centralei de la Iernut, obiectivul în cauză se poate finaliza printr-o negociere fără invitație prealabilă”.

Ordonanța de Guvern adoptată de Executiv duce la eliminarea blocajului de la termocentrala Iernut și permite dezvoltarea capacității de producere a energiei electrice pe teritoriul județului Mureș, precizează prefectul. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu