TÂRGU MUREȘ - TICHETE SOCIALE PENTRU PREȘCOLARII CE PROVIN DIN FAMILII DEFAVORIZATE

Distribuie pe:

În scopul stimulării participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate și al creșterii accesului la educație a acestora, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș preia dosarele de înscriere în vederea acordării stimulentului educațional sub forma tichetelor sociale pentru grădiniță, potrivit legislației în vigoare. Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, în perioada septembrie - iunie (inclusiv în vacanțe și în zilele libere acordate de lege), valoarea nominală a unui tichet fiind de 105 lei/lună, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la 557 lei (nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei).

Tichetele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare.

Acest stimulent educațional sub forma tichetelor sociale pentru grădiniță se acordă doar copiilor preșcolari ce provin din familii defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureș, precizează surse din cadrul DAS Târgu-Mureș. În cursul anului școlar 2021-2022, Direcția a acordat 296 de tichete sociale pentru grădiniță. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu