INTERVENȚIE DE REVIZIE A ARTROPLASTIEI TOTALE DE ȘOLD CU RECONSTRUCȚIE CU GREFĂ OSOASĂ, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

O echipă de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de dr. Andrei GULIAN, medic primar Ortopedie și Traumatologie, secție condusă de prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, au realizat, în cursul zilei de ieri, 28 septembrie 2022, o intervenție chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de șold stâng cu plastia-reconstrucția acetabulului stâng cu grefă osoasă, unei paciente de 53 de ani.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 4 ore și jumătate și a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng și femurului stâng, reconstrucția acetabulului stâng cu grefă osoasă și fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

“În acest caz, intervenția chirurgicală oferă mai multe avantaje, cum ar fi: ameliorarea calității vieții pacientei prin corectarea lungimii membrului inferior stâng, corectarea mersului (fără a șchiopăta) și o recuperare normală, cu reluarea programului recuperator din a treia zi post-operator și lipsa durerii”, a explicat dr. Andrei GULIAN, medic primar Ortopedie și Traumatologie, coordonatorul echipei care a realizat intervenția.

Starea și evoluția pacientei este una bună.

Intervenția s-a desfășurat în Blocul operator al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie, iar echipa care a realizat intervenția este formată din dr. Andrei GULIAN, medic primar ortopedie și traumatologie, dr. Ioan NEMEȘ, medic primar ATI, dr. Virgiliu CERNIT, dr. Valeriu Hîțu, medici rezidenți ortopedie și traumatologie, dr. Serghei ZANOSIEV, medic rezident ATI.

Grefa osoasă necesară pentru intervenția chirurgicală provine de la Banca de Țesut Colentina, coordonată de dr. Andrei NICA.

Intervenția de ieri este a treia realizată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pe Programului Național de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

Lasă un comentariu