30 de ambasade și organizații străine din România susțin demersurile LGBTIQ+ pentru drepturi egale

Distribuie pe:

Peste 30 de ambasade și organizații internaționale din România susțin demersurile comunității LGBTIQ+ pentru a obține drepturi egale în țara noastră și “încurajează” autoritățile române să completeze lacunele care există în legislație în acest sens, arată o declarație publicată joi, pe gov.uk, site-ul oficial al guvernului britanic.

Declarația, semnată de 31 de ambasade și organizații internaționale de la București, este transmisă înainte de Bucharest Pride de sâmbătă - marșul care susține drepturile comunității LGBTIQ+.

“Susținem cu fermitate comunitatea LGBTIQ+ din România, în demersurile sale de a obține drepturi egale, în concordanță cu drepturile internaționale ale omului și cu principiile Declarației universale a drepturilor omului. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit un cadru robust în ceea ce privește apărarea drepturilor persoanelor LGBTIQ+. Instanța aceasta a stabilit și obligații în ceea ce privește garantarea egalității în cadrul legislațiilor naționale, inclusiv mecanismele de reacție la crimele motivate de ură, protecția legii pentru familii cu parteneri de același sex și un proces transparent, exhaustiv și accesibil pentru recunoaș-terea persoanelor transgender”, arată semnatarii.

În acest context, ei vorbesc de situația din România. “Încurajăm autoritățile române să completeze toate lacunele, pentru ca persoanele LGBTIQ+ să aibă drepturi depline”, se mai arată în declarație. De asemenea, semnatarii subliniază angajamentul lor de a colabora cu autoritățile române și cu societatea civilă, pentru a se asigura că “toate persoanele sunt tratate cu demnitate și respect”.

Semnatarele Declarației sunt ambasadele Argentinei, Austriei, Belgiei, Canadei, Chile, Croației, Cehiei, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Israelului, Italiei, Lituaniei, Mexicului, Olandei, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Cipru, Sloveniei, Spaniei, Suediei, Statelor Unite ale Americii. Lor li se alătură Organizația Internațională pentru Migrație, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Reprezentanța UNHCR din România.

Lasă un comentariu