Importăm mai mult decât exportăm...

Distribuie pe:

Din cauza politicii românești împotriva agriculturii, care descurajează produsele nostre agricole, România a ajuns să importe peste 70% din consumul de produse agroalimentare.

România are un deficit al balanței de plăți de 30 miliarde euro în anul 2022. Asta înseamnă că am importat cu 30 de miliarde mai mult decât am exportat. Este o cifră catastrofală pentru o economie fragilă ca a țării nostre. Germania, înainte de criză avea peste 200 de miliarde de euro excedent al balanței de plăți, adică exporta cu peste 200 de miliarde de euro mai mult decât importa.

De ce se întâmplă asta?

Din cauza faptului că marile lanțuri de magazine ajută economia din țările lor și vând produsele importate din aceste țări în detrimentul produselor noastre, distrugând în acest fel producția și economia românească.

Din cauza raportului de schimb leu/euro care este ținut artificial la o valoare a leului prea mare, ceea ce face ca produsele românești să fie foarte scumpe în raport cu produsele importate cumpărate în euro.

Din cauza dobânzii la împrumuturile în lei care este ținută la 10% în raport cu dobânda la euro care este ținută la 2% în condițiile în care cursul de schimb este neschimbat.

În acestă postare îmi exprim o mică parte din părerea mea cu privire la lipsa de performanță a politicii românești și a politicienilor români.

Radu Pescar, Consilier municipal

Lasă un comentariu