Astăzi, la Cinema City Târgu-Mureș, la orele 19.30 și 21, “Capra cu trei iezi”, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi

Distribuie pe:

Un lungmetraj horror, nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 15 ani. Nu este un film cu animale, ci cu oameni - în rolurile principale îi vedem pe Maia Morgenstern (Capra) și pe Marius Bodochi (Lupul sau “Cumătrul”).

Ecranizare a poveștii lui Ion Creangă, “lungmetrajul păstrează desfășurarea cronologică a întâmplărilor, dar îți arată o altă parte a operei și pune accentul pe partea de thriller. Te scoate din zona de povești pentru copii și-ți prezintă o lume izolată, plină de nedreptăți și cruzime.

Într-un sat din România arhaică, o văduvă se luptă cu sărăcia și cu sentimentul iminent de frică. Se împarte între casă, treburile din gospodărie și responsabilitatea de a-și crește și educa cei trei copii. Îi reușește, cu toate că, în credința populară, o femeie nu poate să trăiască și să-și întrețină copiii singură, iar bărbatul reprezintă pilonul familiei. Lupul, cumătrul ei, întruchipează fix mentalitatea asta și caută să profite de văduvă cu orice preț. Când îi omoară doi dintre cei trei copii, femeia, îndurerată, caută să-și facă dreptate. Pentru asta pune la cale un plan prin care îl face pe bărbat să-și recunoască faptele, apoi îl lasă să moară. Nu întâmplător, ne amintește de «Baltagul»“. (Ariana Coman)

Producția regizată de Victor Canache a avut premiera în vară, la TIFF, unde a câștigat Premiul Publicului, și din 28 octombrie a intrat în cinematografe.

De la ora 19,30, la Cinema City din Târgu Mureș, spectatorii sunt așteptați să urmărească această proiecție specială, iar, după film, să stea de vorbă cu regizorul Victor Canache și producătorul Luana Georgiță, despre experiența de la filmări și alegerea subiectului.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe site-ul

www.cineplexx.ro/cinemas/1195

Proiecție specială organizată de Cineplexx Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu