Austria: NU hotărât primirii României în Schengen!

Distribuie pe:

Cancelarul austriac Karl Nehammer a reconfirmat, ieri, că țara sa se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen: “Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali care au ajuns în Austria neînregistrați. Asta înseamnă că au trecut pe la granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Karl Nehammer, citat de agențiile de presă.

Declarația survine la o zi după vizita oficială în Austria a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, vizită în cadrul căreia a avut convorbiri cu omologul său, Gerhard Karner, explicându-i că România nu face parte din coridorul de imigrație.

Oficialul austriac își menține însă dreptul de veto față de aderarea țării noastre la Schengen și respinge informațiile potrivit cărora Viena ar putea ceda în această chestiune cu ocazia Consiliului miniștrilor de Interne ai Uniunii, care începe mâine, la Bruxelles.

Protecția frontierelor, spun oficialii austrieci, pur și simplu nu funcționează, iar Bulgaria și România trebuie să fie tratate la pachet. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu