CSM Tg. Mureș se impune la Ploiești

Distribuie pe:

Echipa masculină de baschet CSM Tg. Mureș a debutat cu dreptul în noul an. Formația antrenată de George Trif s-a impus, miercuri seara, în deplasare, cu scorul de 78-73, în fața grupării CSM Petrolul Ploiești, într-un meci contând pentru cea de-a 13-a etapă a Ligii Naționale, Conferința A.

Muntenegreanul Goran Martinic, cu 19 puncte, a fost cel mai bun marcator al mureșenilor, fiind urmat la acest capitol de suedezul Jonathan Person (16) și de compatriotul său, Goran Gajovic (15). Pentru CSM au mai marcat Santa Szabolcs (11), sârbul Branislav Vujadinovic (10), Vladislav Solopa (5) și americanul Jakob Lowrance (2). În urma acestei victorii, formația târgumureșeană a urcat pe locul VI cu 16 puncte. Tot miercuri, U-BT Cluj a învins, în deplasare, pe CSU Sibiu, cu 70-48 și este în fruntea clasamentului, cu 23 puncte. Joi, tot în Conferința A, au fost programate partidele SCMU Craiova-Argeș Pitești și CSM Tg. Jiu - CSM Miercurea Ciuc.

BC Sirius, meci important pentru Play Off

În prima etapă din returul LIGII NATIONALE de Baschet Feminin BC Sirius joacă acasă împotriva echipei CSU Olimpia Brașov, un meci foarte important pentru a accede în Play Off.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, sâmbătă, 7 ianuarie cu începere de la ora 18.00. Echipa târgumureșeană așteaptă un număr cât mai mare de spectatori, având nevoie de susținerea publicului pentru a-și îndeplini obiectivul.

WTA susține că o eventuală revenire a turneelor în China depinde de rezolvarea cazului Shuai Peng și vrea o întâlnire în privat cu aceasta

Videoclipurile care o arată în public în China nu au fost, de asemenea, suficiente pentru a înlătura îndoielile cu privire la siguranța ei și la libertatea ei de mișcare și exprimare.

“Rămânem fermi pe poziția noastră, continuăm să ne gândim la Peng Shuai și WTA continuă să lucreze la o rezolvare a cazului”, mai arată comunicatul de presă de miercuri. “Întotdeauna am spus că sperăm să putem relua turneele WTA din regiune, dar nu vom face compromisuri asupra principiilor noastre fundamentale pentru a realiza acest lucru”, insistă textul. În septembrie anul trecut, WTA a anunțat “în conformitate cu un contract pe termen lung” că circuitul ar putea reveni în China în 2023, dar doar dacă se va găsi o rezolvare a cazului Peng Shuai.

WTA a anunțat, miercuri, că a cerut autorităților chineze “să se întâlnească în privat cu Shuai Peng pentru a discuta situația sa”, relatează AFP. “Am primit confirmarea că Peng este în siguranță și confortabilă, dar încă nu am întâlnit-o personal”, se menționează în comunicat. Peng Shuai, câștigătoarea la dublu la Wimbledon și Roland Garros, care împlinește 37 de ani pe 8 ianuarie și este acum retrasă din activitate, a dispărut timp de aproape trei săptămâni în 2022, după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli, cu 40 de ani mai mare, că a forțat-o să întrețină relații sexuale pe parcursul mai multor ani.

Președintele CIO, Thomas Bach, și jurnaliștii de la cotidianul sportiv francez L'Equipe au putut vorbi pe rând cu jucătoarea în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, dar ea a fost mereu însoțită.

Centenarul FC Rapid, sărbătorit pe Stadionul Giulești, cu derogare de la UEFA

Centenarul echipei de fotbal Rapid București va fi sărbătorit la 25 iunie 2023 pe stadionul Giulești, au anunțat printr-un comunicat de presă reprezentanții grupării bucureștene pe pagina oficială de Facebook.

Clubul bucureștean a primit o derogare din partea UEFA, care închiriase arena pentru desfășurarea Campionatului European U21, în urma demersurilor făcute de Clubul Sportiv Rapid, Fotbal Club Rapid și Ministerul Transporturilor.

“În urma unui contract semnat în anul 2020, conform unui protocol agreat cu Federația Română de Fotbal, stadionul Rapid Giulești urma să fie cedat/închiriat către UEFA pentru desfășurarea unor meciuri din cadrul Campionatului European U21 programat să aibă loc pe perioada lunii iunie a anului 2022. Ținând cont de bulversarea și reprogramarea tuturor competițiilor sportive din Europa în perioada pandemiei Covid 19, forul fotbalistic suprem european a decis mutarea CE U21 din 2022, în aceeași perioadă a anului 2023, ceea ce se suprapunea cu organizarea Centenarului grupării rapidiste. Deși la un moment dat părea o acțiune imposibilă, având în vedere importanța crucială a desfășurării acestui eveniment istoric pe arena Rapid Giulești, întreaga suflare rapidistă înglobând Clubul Sportiv Rapid, Fotbal Club Rapid și Ministerul Transporturilor, toți la un loc au făcut toate demersurile posibile pentru ca în data de 25 iunie 2023 stadionul să fie la dispoziția rapidiștilor. În contextul importanței Centenarului, UEFA a acceptat să facă o derogare iar arena giuleșteană va fi liberă pentru organizarea evenimentului în data de 25 iunie 2023. Pe această cale ținem să mulțumim forului european pentru înțelegere și le promitem suporterilor la data aceea un spectacol așa cum n-a mai fost vreodată! Împreună suntem de neclintit”, au scris reprezentanții clubului giuleștean.

Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, a mulțumit forului european care a acceptat să elibereze stadionul Giulești pentru organizarea evenimentului festiv.

“Centenarul celui mai frumos club din România nu putea avea loc decât acasă, pe stadionul Giulești. A fost greu, foarte greu. Însă împreună am demonstrat mereu că putem reuși și imposibilul. Mulțumim celor de la UEFA că au conștientizat importanța unui astfel de eveniment și ne-au dat tot suportul. Este păcat că vom avea stadionul doar în ziua de 25, dar ziua aceea va fi una de neuitat”, a declarat Niculae.

FC Rapid sărbătorește 100 de ani de la înființarea clubului la 25 iunie.

Irina Begu, în sferturi la turneul Adelaide International 1

Irina Begu, locul 34 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Adelaide International 1, de categorie WTA 500, trecând în optimi de favorita 7, letona Jelena Ostapenko (18 WTA).

Românca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-0, într-o oră și 13 minute. În faza următoare, Begu a întâlnit-o, vineri dimineața, pe rusoaica Veronika Kudermetova, numărul 9 mondial și cap de serie 4.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu