Președinta, ateul și.. Mântuitorul

Distribuie pe:

* “O spun cu toată responsabilitatea de la această tribună a Republicii Moldova și din prima zi de funcționare a noului Parlament: Din acest moment, declar toleranță zero față de corupție, la orice nivel și în orice instituție. Avem în grija noastră un picior de plai cu pământ roditor, climă prielnică, ape și păduri, DUMNEZEU ne-a dăruit mai mult decât altora, avem totul ca să consumăm gura de Rai în care să ne bucurăm de viață, de cei dragi și de belșug. De când am devenit persoană publică și mai ales de când am venit în politică, mulți se întreabă cine este familia mea. Știind câtă ură este în politica moldovenească, este firesc să-ți protejezi familia. Eu vin dintr-o familie mare și prietenoasă, cum sunt tare multe familii din țara noastră. Mama și tata nu doar aveau grijă de noi, dar se și jucau cu mine și sora mea, atunci când acest lucru nu era la modă. Bunicii mei ne-au iubit foarte mult și cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să scape de deportările staliniste din 6-7 iulie 1949, ascunzându-se în pădure. Noi avem în familie trei preoți, avem dascăli și am fost crescuți în frica de Dumnezeu. Am fost învățați să nu-I punem prea multe întrebări lui Dumnezeu, mai degrabă să-L ascultăm. În timp ce pe la ferestre răsună colindele ce vestesc Nașterea Domnului, familiile se vor reuni la masa de sărbătoare și se vor ruga de roadă bogată, de copii sănătoși, vă doresc sănătate, belșug în case, clipe de pace și liniște și să rămânem uniți și solidari”.

Maia Sandu (1972-), prima femeie președinte a Republicii Moldova, economistă și politician pro-european din Republica Moldova. A fost de asemenea prim ministru și ministrul Educației din Republica Moldova. A studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea de Management, la Academia de Administrare Publică. A obținut un Master în administrație în SUA, acționând și în calitate de consilier al Directorului Executiv la Banca Mondială în Washington DC SUA.

***

* “Cred că doar un idiot poate fi ateu. Trebuie să admitem că există o putere sau forță de nepătruns (incomprehensibilă) și o putere de cunoaștere și anticipare nelimitată, care a inițiat funcționarea întregului Univers”. (Cosmos, Bios, Theos: Reflecții ale oamenilor de știință despre știință, Dumnezeu și originile Universului, viața și Homo Sapiens, ed. 1997,139).

Christian Anfinsen (1916-1995), biochimist american, Laureat al Premiului Nobel în Chimie, pentru lucrările sale privind ribonucleoza, în special în legătura dintre secvența de aminoacizi, secvența și confirmația biologic activ. Și-a luat doctoratul și în biochimie, în 1943. A publicat peste 200 de articole originale, mai ales în zona relațiilor dintre structuri și funcția de proteine. A fost un pionier în domeniul compactare acid nucleic. El a aparținut Academiei Naționale de Științe (SUA), al Academiei Regale de Științe danez și Litere și Societatea Americană de Filosofie.

***

* “Mântuitorul Iisus Hristos și-a început activitatea misionară în lume, de la vârsta de 30 de ani, după ce a primit botezul de la vărul său, proorocul Ioan Botezătorul. Acesta era cel menit de a pregăti venirea lui Hristos, într-o lume mai mult păgână și ostilă noului curent din Israel. El era acela despre care a profețit Isaia: «Glasul celui ce strigă în pustie, Pregătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui!» Proorocul Ioan era confundat la început cu Iisus cel mult așteptat; putea să profite de acest lucru, dar marea lui credință și smerenie l-a împiedicat să greșească. El își asuma un risc mare: «Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia Domnului ce va să vină? Faceți, deci, roadă, vrednică de pocăință plăcută Domnului!» le spunea tuturor acelora pe care-i boteza cu apă în Iordan. SMERENIA milenară a Proorocul Ioan este demnă de urmat: «Eu nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea Lui; eu vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc»; să fiți atenți deci: «Securea stă la rădăcina pomilor și tot pomul ce nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc». “El are lopata în mână și va curăța aria și va aduna grâul în jitniță iar pleava o va arde cu foc nestins”.

Cu dragoste creștină,

părintele Ilie

Lasă un comentariu