Prefectul Mara Togănel: Este nevoie de o decizie fermă de relocare a urșilor de la Platoul Cornești

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a convocat o ședință de lucru cu instituțiile implicate în intervenția necesară la apariția urșilor în intravilanul municipiului Târgu Mureș. În urma discuțiilor purtate cu specialiștii, relocarea exemplarelor de urs apărute în zona Platoului Cornești este decizia potrivită, mai ales că alungările repetate ale urșilor nu par să aibă un efect.

“Cazul ursoaicei cu pui care a fost alungată în repetate rânduri în zona Platoului Cornești necesită o decizie fermă, în bază legală, care să urmărească în primul rând siguranța târgumureșenilor.

Am convocat o ședință de lucru cu toți factorii implicați, concluzia fiind aceea că este nevoie de relocarea exemplarelor care au apărut în intravilanul municipiului Târgu Mureș. Relocarea este necesară deoarece intervențiile repetate de alungare a urșilor nu au avut un efect pe termen lung.

Am solicitat efectuarea demersurilor legale de către conducerea echipei de intervenție în astfel de cazuri, îndeplinirea tuturor formalităților necesare pentru relocare și rezolvarea problemei într-un termen cât mai scurt”, a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Un urs a ucis cinci porci într-o fermă din Glodeni

Știrile PRO TV au prezentat, marți, o știre despre atacul unui urs asupra unei ferme de porci din Glodeni, județul Mureș. Cinci porci au fost omorâți de un urs care a reușit să pătrundă în fermă deși aceasta era protejată cu două rânduri de garduri electrice. După ce a fost alertat de zgomot, unul dintre îngrijitori a reușit să alunge fiara, cu ajutorul câinilor de pază. Paguba s-ar ridica la aproximativ 80.000 de lei. Ferma - unde se află în total 60 de porci din rasa Mangalița - aparține unei asociații care, din venituri proprii, are în grijă nouă copii orfani. (sursa Știrile PRO TV)

Lasă un comentariu