Sa fim sanatosi!
BENEFICIILE SUCULUI DE SFECLA ROSIE

Distribuie pe:

Oamenii de stiinta britanici
de la Universitatea Exeter,
citati de descopera.ro, sustin
ca sucul de sfecla rosi,
consumat zilnic, creste
substantial rezistenta
organismului.
In studiul lor, specialistii
britanici au descoperit ca
sportivii care consumau
aproximativ 600 de mililitri de
suc de sfecla rosie, timp de
sase zile consecutive,
puteau practica exercitii cu
16% mai mult decat atunci
cand acestia primeau
medicamente de tip placebo.
"Corpul se acomodeaza
mult mai usor la efort atunci
cand consumam regulat suc
de sfecla rosie, care contine,
in mod natural, cantitati mari
de nitrati si antioxidanti. In
ceea ce priveste rezistenta la
efort, acesti nitrati sunt
transformati de catre organism
in oxid nitric, un
compus capabil sa sporeasca
fluxul sangelui si sa scada
tensiunea arteriala, prin largirea
si relaxarea vaselor de sange.
La randul lor, muschii sunt
alimentati cu mai mult sange
bogat in oxigen, fiind capabili
sa functioneze mai bine. Sucul
de sfecla rosie este considerat
superior consumului de sfecla
gatita, deoarece procesul de
gatire poate deteriora unii
dintre nitratii naturali din sfecla.
Pe de alta parte, sportivii
consuma suc de sfecla rosie ca
pe o solutie complet naturala,
pentru a obtine performante, fara
sa se considere ca s-au dopat�,
explica specialistii.
Alte studii au confirmat beneficiilesucului de sfecla rosie
asupra sanatatii transmis de
vechii romani, acestia
folosind produsul natural ca
tratament pentru febra si
constipatie, dar si ca
afrodisiac.
"Totodata, un pahar de suc
de sfecla rosie consumat
zilnic reduce tensiunea
arteriala cu 7%, imbunatateste
fluxul sangelui, actioneaza ca
un agent de detoxifiere al
sangelui si al ficatului si este
o sursa fabuloasa de diferite
substante nutritive. Totusi,
sucul de sfecla rosie nu este
indicat pentru femeile
gravide, pentru cei care iau
medicamente contra
hipertensiunii arteriale sau
pentru cei cu probleme
cardiace�, ne avertizeaza
oamenii de stiinta.
Pentru a fi mai usor de consumat,
sucul de sfecla rosie
poate fi combinat cu bucati de
mere sau alte fructe.

Lasă un comentariu