„HALLOWEEN", ÎN ȘCOALA NOASTRĂ!

Distribuie pe:

„Halloween" este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii diferă - de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Specific pentru „Halloween" este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?" (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că, dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări „Halloween" este serbat prin parade și carnavaluri.

Activitatea a fost organizată cu ocazia sărbătorii de „Halloween" la Școala Gimnazială Cristești. Participanții la activitate au fost elevii claselor I, a II- a A, a III - a și a IV-a, de la Școala Gimnazială Cristesti, însoțiți de doamnele învățătoare.

În organizarea și desfășurarea acestei activități am fost susținute de către domnul director, profesor Albert Zoltán. O contribuție importantă au avut-o și părinții elevilor din aceste clase.

Prin intermediul acestei activități s-a urmărit dezvoltarea abilităților de comunicare, facilitarea interacțiunilor dintre copii, cunoașterea legendei despre „Halloween" și încurajarea spiritului de competiție prin participarea la concursuri.

Elevii au intrat însoțiți de doamnele învățătoare și de părinți într-o sală de clasă.

Apoi li s-a prezentat programul de desfășurare al activității, acesta constând în familiarizarea copiilor cu specificul acestei sărbători (legenda dovleacului de „Halloween", curiozități despre dovlecei - emblema „Halloween"-ului), expoziție de dovleci - concurs de dovleci sculptați, concurs de măști și costume de „Halloween", „E vremea carnavalului" și acordarea diplomelor de participare.

Pentru a păstra dovada activității organizate se va confecționa un panou cu fotografii care va fi expus în școala noastră.

La finalul activității, copiii au fost foarte mulțumiți.

 Organizatori: director, prof. Albert Zoltán, prof. înv. primar Doina-Ionela Deleanu, prof. înv. primar Antoanela Raveca Bian, prof. înv. primar Ionela-Iuliana Răcean, prof. înv. primar Carmen-Ioana Marc

Lasă un comentariu