Bănicioiu: Prevăd o creștere a bugetului Sănătății în 2015

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că, pentru 2015, prevede „o creștere" a bugetului alocat Sănătății.

„În mare parte, am creionat o viziune (a bugetului - n.r.) pentru 2015, suntem în discuții și cu cei de la Ministerul de Finanțe, cum este și normal pentru această parte a anului. Eu cred că va fi un buget mult mai bun decât anul acesta, adică și îmbunătățit ca și cuantum financiar, adică prevăd o creștere a bugetului, dar cred că va fi mult mai bine împărțit. Sigur nu vor mai fi sincopele din 2013, când domnul ministru Nicolăescu decisese să împartă în două programele naționale, și atunci, de la a doua jumătate a anului, programele naționale de sănătate rămâneau nefinanțate. Evident, noi am alocat banii la rectificări, dar a produs o discontinuitate în acordarea de tratamente și atunci, cu siguranță, lucrurile acestea vor fi prevăzute din timp", a spus Bănicioiu, la Adevărul Live.

El a arătat că prioritate au programele naționale.

„Prioritate au programele naționale (...) care croiesc bugetul ministerului pornind de la a asigura medicația și tot ceea ce este nevoie pentru programele naționale. CNAS își face calcule și partea lor de tot ceea ce înseamnă programe ale Casei, dar și asigurarea funcționării spitalelor. Deci, eu spun că lucrurile vor arăta mai bine în 2015 din punct de vedere financiar", a susținut Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a precizat că vor fi păstrate toate programele și subprogramele naționale și că ia în calcul și redeschiderea unor subprograme noi, amintind de fertilizarea in vitro sau screeningul pentru hipoacuzie la nou-născuți.

Lasă un comentariu