Ajutorul anual pentru veteranii de război ajunge la 300 de lei

Distribuie pe:

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre conform căruia ajutorul pe anul 2014 de care beneficiază veteranii de război, văduvele de război și accidentații de război urmează să se majoreze cu 35 de lei, respectiv de la 265 de lei la 300 de lei.

Ajutorul se acordă o singură dată pe an pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, iar creșterea cuantumului acestuia se stabilește prin hotărâre de guvern, în funcție de evoluția prețurilor.

În nota de fundamentare a proiectul pe anul 2014, se precizează: „Această majorare este motivată de creșterea prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iulie 2014 față de luna iulie 2013. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, prețul la combustibili, gaze naturale și energie termică a crescut cu 9,5%, pentru serviciile de apă, canal, salubritate - cu 6%, iar pentru chirii - cu 1,9%".

Cei îndreptățiți vor primi acest ajutor după ce proiectul de hotărâre va fi adoptat de Guvern și va fi publicat în Monitorul Ofricial. 

Lasă un comentariu