Zilele Bibliotecii Județene Mureș

Distribuie pe:

În perioada 24-29 noiembrie va avea loc ediția 2014 a Zilelor Bibliotecii Județene Mureș. Cu acest prilej Consiliul Județean Mureș și Biblioteca Județeană Mureș au pregătit o serie de evenimente și activități culturale care se adresează cetățenilor de toate vârstele, bibliotecarilor din oraș și din Județul Mureș, profesorilor și elevilor din grădinițele, liceele și școlile mureșene.

Manifestările vor începe, luni, 24 noiembrie 2014, la Biblioteca Copiilor cu „Ora Poveștilor". Tot la Biblioteca Copiilor vor fi organizate, marți, 25 noiembrie, întâlnirile: „Elõször a könyvtárban" - „Primii pași în bibliotecă", „Întâlnire cu Creangă și copilăria"și Atelierul „Creative Hands".

A treia zi va continua cu activitățile Cercului de lectură organizat la Secția de Artă, în cadrul cărora va fi vizionat filmul „Hoțul de cărți". În aceeași zi, la Biblioteca Copiilor se vor confecționa ornamente de Crăciun iar Filiala 4 îi va avea ca oaspeți pe Benedek Elek, Mora Ferenc, Juhász Gyula.

În privința activităților organizate de bibliotecile de cartier, merită menționate: vizionarea filmului de desene animate „Mulan" (Filiala 1 - Biblioteca din „Cartierul Aleea"), și „Biblioteca mobilă: clubul de lectură" (Filiala 3 în colaborare cu Penitenciarul). La Biblioteca din cartierul „Dâmbu-Pietros" (Filiala 3 - ) va continua Buninet-ul - care include cursuri de inițiere în utilizarea calculatorului furnizate persoanelor de vârsta a treia - și desfășurarea lecturilor de seară „Covorașul povestitor: după amiază de poveste - mesedélután".

Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș a pregătit vizionarea filmelor „Leonardo Da Vinci" și „Egiptul" ; „Ora de pictură, ora de cultură" și întâlnirea cu cititorii Secției de Artă „La un ceai… cu artele".

În topul evenimentelor organizate în săptămâna 24-29 noiembrie se află Marea dezbatere „Convinge-mă să citesc" - finala concursului „Bătălia cărților" desfășurată pe două secțiuni

Lasă un comentariu