„HRISTOS - Cale de îmbogățire"

Distribuie pe:

Un dregător de lege l-a întrebat pe Iisus: „Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?" Iar Iisus i-a zis: „Pentru ce mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta."

Iar el a zis: „Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele". Auzind Iisus i-a zis: „Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor, și vei avea comoară în ceruri; și vino de urmează Mie".

Iar el auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. Și văzându-l întristat, Iisus i-a zis: „Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăția lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu".

Zis-au cei ce ascultau: „Și cine poate să se mântuiască?" Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu!.

Duminica a 30-a după Rusale - „Dregătorul bogat - păzirea legilor"

Luca cap. 18, vers. 18-27

***

„Dregătorul din pilda de mai sus dorea să devină mai bun, să devină un cetățean al raiului. Auzind condițiile puse de Iisus el se retrage, neputând să renunțe la bogăție, dar și neascultând de Învățătorul Iisus. Împărăția lui Dumnezeu se obține urmându-i în totalitate lui Hristos. Pentru aceasta trebuie să ne eliberăm de patimi și de toate grijile și plăcerile pământești care ne robesc. Scopul omului este mântuirea, dar aceasta se poate obține numai dacă omul devine «alt Hristos», să devină un instrument al iubirii Sale, să facă reală prezența și iubirea Sa în lumea de astăzi. Invitația pe care Iisus i-a făcut-o tânărului ne-o face și nouă astăzi: «VINO ȘI URMEAZĂ-MI»".

***

„Bună este avuția la cel care este fără de păcat și rea este sărăcia în gura celui nelegiuit" (Înțelepciunea lui Isus Sirah - 13, 29), sau cum ar zice cugetarea creștină: „BOGĂțIA NU-I O LAUDĂ, DAR NICI SĂRĂCIA O VIRTUTE".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu