Colegiul Național „Unirea" rămâne în același sediu încă 20 de ani!

Distribuie pe:

Consiliul Municipal Târgu-Mureș a aprobat cu unanimitate de voturi, în ședința de săptămâna trecută, contractul de închiriere dintre Primărie și Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania, precum și convenția de folosință a imobilului în care își desfășoară activitatea Colegiul Național „Unirea" (strada Mihai Viteazul nr. 15).

Obiectul contractului îl constituie închirierea unor spații cu suprafață construită desfășurată de 5.071 de metri pătrați și a terenului aferent (10.028 de metri pătrați), cu destinația de învățământ educațional, pentru o perioadă de 20 de ani, până la sfârșitul anului școlar 2034 - 2035, cu posibilitatea de prelungire.

Chiria lunară pentru folosirea încăperilor și a terenului închiriat este de 24.990,28 de lei, urmând ca aceasta să fie actualizată periodic. În urma negocierilor dintre cele două părți ale contractului de închiriere, chiria lunară va fi achitată doar în proporție de 50 la sută, cealaltă jumătate urmând să se regăsească în contribuția municipalității la atragerea de fonduri pentru reabilitarea imobilului.

Domnul Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu-Mureș, a precizat că nu vor mai exista probleme în ceea ce îi privește pe elevii de la Colegiul „Unirea": „Punctul cel mai greu a trecut, Consiliul a aprobat de la chirie la termene și investiții. Dorim să realizăm o mansardare în corpul mare al clădirii, aceasta fiind prima fază de investiții, în valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, urmând ca, din fondurile pe care preconizăm să le atragem de la Uniunea Europeană să ajungem undeva la 5 - 6 milioane de euro".

Lasă un comentariu