E vremea colindelor

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca, în preajma marilor Sărbători ale Crăciunului și Paștelui, Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș să prezinte, în lăcașurile de rugăciune din municipiul nostru, concerte de colinde, acestea vestind marile sărbători creștinești care se apropie.

Așa s-a întâmplat duminică, 7 decembrie 2014, când, după Sfânta Liturghie de la Biserica română ortodoxă cu hramul „Sfânta Ana", preot paroh Emil Maier, a avut loc concertul extraordinar de colinde. Artiștii instituției mureșene, sub bagheta maestrului Vasile Cazan, maestru studii cor - Siko Szidonia, au adus în fața credincioșilor acestei parohii mureșene o gamă variată de colinde românești și străine, făcând ca prin glasurile lor să vestească marea Sărbătoare care se apropie.

Colindele au fost una mai frumoasă ca alta și am reținut câteva titluri. „Miluiește-mă, Dumnezeule", „Doamne, buzele mele", „Bogorodite Devo", „Sus la poarta Raiului", „Floricica", „O, ce veste minunată", „Rugăciunea Tatăl nostru".

Publicul a apreciat cu vii aplauze prestația coriștilor mureșeni, iar preotul paroh Emil Maier a mulțumit acestor artiști, precizând: „Bine ați venit la Biserica «Sfânta Ana» din Târgu-Mureș, ne-ați cântat și ne-ați încântat… Acest mănunchi de cântări sfinte aș îndrăzni să le numesc Liturghie după Liturghie. Vă mulțumesc în numele credincioșilor Bisericii «Sfânta Ana», unde ați mai poposit în urmă cu câțiva ani, vă asigurăm de prețuirea noastră și vă adresăm invitația de a vă face un obicei ca măcar înaintea Paștelui și a Crăciunului, când ne pregătim de cele două sărbători, să ne onorați cu prezența dumneavoastră".

În încheiere, facem precizarea că aceste concerte de colinde pe care le prezintă prestigiosul cor mureșean fac parte din programul lunii decembrie 2014, intitulat „Zilele muzicii sacre", ediția a XXV-a, și se desfășoară între 4 și 18 decembrie 2014.

Lasă un comentariu