Felicitări, domnule președinte Klaus Iohannis!

Distribuie pe:

Duminică, 16 noiembrie 2014, m-am trezit cu noaptea-n cap pentru a merge să-mi votez președintele pentru următorii cinci ani. Am fost al doilea la secția de vot, apoi m-am întors repede acasă și am deschis televizorul ca să nu scap nimic din ceea ce se întâmplă cu votarea în turul doi.

La un moment dat, îmi sare în ochi un titlu scris mare: „Ne-am luat țara înapoi"! La început, nu am înțeles despre ce poate fi vorba. Să fi fost țara vândută, ca Pupăza din tei, să fie o glumă sau un joc de cuvinte, să fie adevărat și eu să nu știu unde a fost țara mea? Oricum, bine că s-au găsit viteji să o ia înapoi, să avem și noi unde locui, să nu stăm pe drumuri.

Multe discuții s-au purtat pe posibilitatea ca țara să fie condusă de un străin, în condițiile în care avem destui români pricepuți. Totuși, norodul nu a uitat că România a mai fost condusă de străini și nu a dus-o chiar atât de rău. Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I se trăgeau din neamul nobil german și, deși erau străini, au unit țara și au făcut România Mare, pe când ai noștri stau cu capul plecat până și sub steagul Ungariei.

Pentru că românii și-au pus din nou speranțele într-un etnic german, Klaus Iohannis, mi-aș permite să îl sfătuiesc pe acesta să ia aminte la cum au procedat cei din neamul Hohenzolern, să nu conducă după obiceiurile, sperăm apuse, ale președinților dinainte, să respecte Constituția, să fie președintele tuturor românilor și să renunțe la partid. Zbateți-vă ca România să fie din nou ca pe vremea înaintașilor îndepărtați, când satele erau pline de animale domestice și fiecare petic de pământ era lucrat, iar la orașe industria era înfloritoare. Din păcate, după Revoluție, totul a fost făcut praf și pulbere, peste tot e numai sărăcie și buruieni, printre care sclipesc doar palatele celor care au furat fără milă țara.

Domnule președinte, Klaus Iohannis, vă transmit felicitări pentru câștigarea încrederii românilor și vă rog vă îndreptați atenția spre așteptările întregii populații, aducând România măcar pe linia de plutire din prăpastia în care au aruncat-o postdecembriștii aflați la putere. De-abia atunci putem spune că „Ne-am luat țara înapoi"! 

Lasă un comentariu