Emisiune numismatică: 150 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA CEC BANK

Distribuie pe:

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic, începând de luni, 15 decembrie 2014, un set de trei monede (din aur, din argint și din tombac cuprat) și o monedă din argint, dedicate aniversării a 150 de ani de la înființarea CEC Bank.

Aversul monedelor din aur, argint și tombac redă portretul, semnătura și numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripția „ROMANIA", anul de emisiune „2014", stema României și valoarea nominală a fiecăreia („100 LEI" - moneda din aur, „10 LEI" - moneda din argint, și „1 LEU" - moneda din tombac cuprat). Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint și din tombac cuprat), prezintă Palatul CEC din București și inscripțiile „CEC BANK" și „150 ANI". Caracteristicile tehnice ale monedei separate din argint sunt similare celor aferente monedei din argint care intră în componența setului de trei monede.

Tirajul pentru această emisiune este de 150 seturi de monede (din aur, argint și tombac cuprat) și 250 de monede separate din argint, prețurile de vânzare, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare, fiind de 1.915 lei pentru un set și de 320 lei pentru o monedă din argint.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 

Lasă un comentariu