CANCERUL, CAUZAT DE UN „GHINION BIOLOGIC"?!

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la „Johns Hopkins University", citați de descopera.ro, susțin că două treimi din cazurile de cancer de diferite tipuri sunt cauzate de un „ghinion biologic", mai exact, de mutații accidentale în ADN și mai puțin de obiceiuri dăunătoare sau de factori ereditari.

„Cercetarea noastră a cuprins studii asupra a 31 de tipuri de cancer și am descoperit că 22 dintre acestea, inclusiv leucemia, cancerul de pancreas, cel osos, testicular, ovarian sau la creier, pot fi explicate, în principal, prin mutații accidentale sau, altfel spus, printr-un un ghinion biologic.

Celelalte nouă tipuri studiate, inclusiv cancerul colorectal, cancerul de piele, cancerul pulmonar la fumători, sunt mai puternic influențate de factori ereditari sau de mediu. În total, considerăm că 65% din mutațiile accidentale în gene pot determina dezvoltarea cancerului.

Când cineva se îmbolnăvește de cancer, vrea să știe de ce. Dorește să creadă că există un motiv. În multe cazuri, motivul real nu este faptul că nu te-ai comportat corespunzător sau că ai fost expus unei influențe de mediu dăunătoare, ci pentru că ești ghinionist. Ai pierdut la loterie. Mutațiile dăunătoare au loc doar din întâmplare și din niciun alt motiv, atunci când celulele stem se divizează în diverse țesuturi din corp.

Studiul indică faptul că schimbarea stilului de viață sau a obiceiurilor nesănătoase, precum fumatul, ar putea ajuta la prevenirea anumitor cancere, însă ar putea fi complet inutile în cazul altora. Prin urmare, ar trebui să ne concentrăm cercetările și resursele mai mult pe găsirea unor modalități de a detecta aceste cancere în stadiile incipiente, atunci când pot fi tratate", susțin oamenii de știință ameicani.

Ei precizează că studiul nu a evaluat toate tipurile de cancer. Cancerul de sân și cel de prostată au fost excluse, pentru că nu au putut fi evaluate ratele de diviziune a celulelor stem.

 

Lasă un comentariu