Un an nou, dar, încă… Scepticismul „bântuie" în România!

Distribuie pe:

Nu o spunem noi, ci un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, citat de Agerpres, conform căruia peste 60% din locuitorii României susțin că veniturile personale le-au scăzut în 2014, că există riscul de a sărăci și mai mult, în timp ce 27% consideră că acestea vor rămâne la același nivel, ca în 2013. Fapt este că, la finele anului trecut, ponderea celor care apreciau că veniturile le vor scădea în 2015 - aproape s-a dublat, ajungând de la 34% la 62%.

Viitorul? O treime dintre români consideră că, pe termen mediu și lung, este nevoie să acumuleze o sumă de bani pentru pensie, altă treime, pentru studiile copiilor, iar 22% nu strâng bani. Majoritatea respondenților, respectiv 58% dintre cei chestionați, au afirmat că au încredere „puțină" și „foarte puțină" în companiile de asigurări.

Sondajul arată, de asemenea, că doar 22% din români dețin asigurare de viață (Dumnezeu cu mila - n.n.), 11% au asigurare de protecție în caz de boală sau accident, 2% pentru economisire, 9% au încheiate asigurări medicale, iar 14% au asigurări pentru pensie.

Concluziile? Trageți-le dumneavoastră, stimați cititori!

Lasă un comentariu