ROMFILATELIA: EMISIUNEA DE MĂRCI POȘTALE “CRĂCIUN 2020” -DE JOI ÎN MAGAZINE

Distribuie pe:

Emisiunea de mărci poștale “Crăciun 2020” va fi disponibilă începând de joi în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat de presă transmismarți AGERPRES, emisiunea care ilustrează icoane aflate pe catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului este formată din două timbre, ambele cu valoarea nominală de 1,90 lei, și o coliță nedantelată, al cărei timbru are valoarea de 29 lei.

Pe cele două timbre ale seriei sunt icoanele Buna Vestire și Nașterea Domnului, iar pe timbrul coliței nedantelate este reprodusă imaginea icoanei Maica Domnului cu Pruncul.

Timbrul coliței are o replică în argint, etalată într-un album tematic special.

Albumul special, cu timbru de argint, reunește într-o prezentare originală un bloc filatelic de colecție ce conține trei timbre nedantelate(seria și timbrul coliței), realizat în tiraj limitat de 251 exemplare, replica modelată în argint a timbrului coliței nedantelate care ilustrează icoana Maica Domnului cu Pruncul și Certificatul de Autenticitate eliberat de Monetăria Statului, înseriate de la 001 la 251.

Emisiunea de mărci poștale “Crăciun 2020”este completată de plicul “prima zi”, coala de 32 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, colița nedantelatăși bloc de 3 timbre nedantelate.

 

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU HORECA

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunțat că la finalul acestei săptămâni,cel mai probabil, schema de ajutor de stat pentru industria ospitalității va fi finalizată și aprobată, astfel încât săptămâna viitoare să fie transmisă Comisiei Europene.

“La ora actuală, am format o echipă care lucrează la schema de ajutor de stat, care este aproape finalizată. Sper ca, până la sfârșitul săptămânii,să putem finaliza și aproba schema, astfel încât săptămâna viitoare să o trimitem la Comisia Europeanăși, imediat ce obținem aprobarea Comisiei Europene, să adoptăm ordonanțade urgență pentru a pune în practică această schemă”, a declarat Orban, la sediul PNL.

El a explicat că, prin această schemă de ajutor de stat, se compensează 20% din scăderea cifrei de afaceri pe 2020 raportat la 2019.

 

RATA ANUALĂ A INFLAȚIEI A COBORÂT LA 2,2% ÎN LUNA OCTOMBRIE

Rata anuală a inflației a coborât la 2,2% în luna octombrie a acestui an, de la 2,5% în septembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,34%, serviciile cu 2,85%, iar mărfurile nealimentare cu 0,60%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

“Prețurile de consum în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, au crescut cu 2,2%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 1,8%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2019 - octombrie 2020) față de precedentele 12 luni (noiembrie 2018 - octombrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,9%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,7%”, se arată în comunicatul INS.

Rata anuală a inflației IPC pentru sfârșitul anului curent și al anului viitor este prognozată la 2,7% și, respectiv, la 2,5%, potrivit Raportului asupra inflației publicat de Banca Națională a României.

“Contribuția estimată a modificării impozitelor indirecte este de 0,2 puncte procentuale la sfârșitul anului curent și de 0,4 puncte procentuale la finele celui viitor. Rata medie anuală a inflației IPC își va continua parcursul descendent din prima jumătate a anului curent, dar într-un ritm mai atenuat, fiind anticipată să atingă 2,5% la orizontul proiecției, trimestrul II 2022”, se menționează în raport.

Potrivit BNR, comparativ cu Raportul anterior, revizuirile pentru rata anuală a inflației IPC sunt minore. Valoarea anticipată pentru finele anului curent este mai redusă cu 0,1 puncte procentuale, în condițiile reevaluării descendente a contribuției componentelor exogene ale coșului de consum, care contrabalansează proiectarea la acest orizont a unor valori ușor mai ridicate în cazul inflației de bază. Pentru finele anului viitor, prognoza este similară celei precedente.

Lasă un comentariu