„EUROPA A RĂMAS ÎN URMĂ PE DOMENIUL DIGITAL; INVESTIȚIILE POT DUCE LA O TRANSFORMARE DIGITALĂ DE SUCCES"

Distribuie pe:

Europa a rămas în urmă pe domeniul digital, deci a venit momentul să și investim pentru a concura pe această piață și pentru a avea o transformare digitală de succes, a declarat, joi, într-un forum de specialitate, Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie și Societate Digitală.

„Haideți să păstrăm cetățenii în inima politicilor noastre. Cred că putem veni cu Directive excelente, instrumente financiare perfecte, dar dacă nu investim în oameni, în competențele digitale, nu ne vom îndeplini misiunea și nu vom avea rezultatele așteptate. Știu că România este un exemplu foarte bun și vreau să demonstrăm că prin competențele noastre putem defini zona digitală. Europa nu este în centrul revoluției digitale, am rămas în urmă și acesta e adevărul. Dacă investim în capacități strategice, putem să profităm de această șansă, pentru că avem și punctele noastre forte: universități bune, cercetători, producători. Deci, a venit timpul să și investim pentru a concura pe această piață și pentru a avea o transformare digitală cu succes", a subliniat Gabriel.

Oficialul european a ținut să menționeze faptul că, datorită României, această regiune a Europei face pași importanți pe Agenda Digitală.

„Datorită României, această regiune a Europei pune în lumină favorabilă Agenda Digitală. Sincer, vă felicit pentru modul în care ați gestionat Președinția rotativă. Când am devenit comisar, în 2017, Comisia Europeană a lansat 30 de propuneri legislative pe Agenda Digitală și doar 6 au fost finalizate în acești doi ani. Pe durata Președinției române am ajuns la finalizarea a 28. Mesajul meu principal este acela de a pune oamenii pe primul loc. Numai dacă lucrăm împreună vom ajunge unde trebuie. Avem o abordare unică pe acest sector în Europa, pentru a rezolva problemele. Statele membre nu pot lucra în izolare pentru a rezolva chestiuni în ceea ce privește securitatea cibernetică, problematica întreprinderilor mici și așa mai departe.

Institutul Aspen România, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), cu sprijinul Băncii Mondiale și al Biroului de la București al German Marshall Fund, a organizat, joi, la București, prima ediție a evenimentului Governance Innovation Forum.

Lasă un comentariu