Iohannis: Astăzi le arătăm militarilor români că îi respectăm şi că dorim să le îmbunătăţim condiţiile de muncă

Distribuie pe:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că prin semnarea acordului politic privind finanţarea Apărării se arată respect militarilor români şi dorinţa de îmbunătăţire a condiţiilor acestora de muncă, dar şi faptul că România este membru responsabil în cadrul NATO.

El le-a mulţumit liderilor formaţiunilor care au semnat acordul că au înţeles „cu maturitate" şi „responsabilitate" că este nevoie de un acord politic asumat de toate partidele politice parlamentare.

El a subliniat că Armata este un furnizor de securitate, dar poate să fie şi un furnizor de dezvoltare economică, motivând că programele de înzestrare cu tehnică de luptă pot să genereze parteneriate între firmele de profil din ţară şi cele ale aliaţilor, precum şi investiţii străine şi locuri de muncă pentru români.

„Eu văd acordul politic de susţinere a finanţării pentru Apărare şi ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naţionale de apărare. Până acum s-au spus multe vorbe, au fost făcute multe strategii care au rămas de obicei doar pe hârtie. Este momentul să tratăm cu toată seriozitatea acest subiect important pentru securitatea naţională şi să obţinem rezultate", a declarat şeful statului.

Iohannis a precizat că prin semnarea acordului se arată că România este membru responsabil în cadrul NATO şi îşi înţelege bine atribuţiile.

Lasă un comentariu