ZILELE ŞCOLII GIMNAZIALE „ALEXANDRU IOAN CUZA"

Distribuie pe:

În perioada 15 Ianuarie - 23 ianuarie 2015, la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza" din Târgu-Mureş, director profesoara Olga Atomei, se vor desfăşura câteva acţiuni, prin care instituţia şcolară târgumureşeană, care poartă numele marelui domnitor moldovean, va aniversa 90 de ani de la înfiinţare (1925), ziua poetului Mihai Eminescu şi ziua unirii de la 24 ianuarie 1859.

Acţiunile acestei instituţii prestigioase sunt dintre cele mai diverse şi interesante prin subiectele pe care le va aborda. Pentru cititorii cotidianului „Cuvântul liber", redăm câteva titluri din vastul program pus la dispoziţie de către conducerea gimnaziului.

Deschiderea va avea loc astăzi, 15 ianuarie 2015, când se va desfăşura spectacolul literar intitulat „Eminescu, poetul nepereche", „Cartea de la copil pentru copii", o acţiune prin care fiecare copil va dona o carte din biblioteca personală pentru înfiinţarea unui colţ de lectură la Şcoala Generală nr. 19 (Beşa), care aparţine gimnaziului. În ziua de 16 ianuarie 2015, se va desfăşura concursul „Fascinaţia copilăriei", concurs artistic, concurs judeţean de limba engleză, la care vor lua parte 200 de elevi din judeţ.

Vor urma acţiunile „Preşcolarii de azi - elevii de mâine", o întâlnire între elevi preşcolari, „Credinţa în şcoală", „Inventatorii", concurs interdisciplinar, un alt concurs interdisciplinar intitulat „Unire în cuget şi simţire". De un deosebit interes va fi întâlnirea intitulată „Prezent şi trecut", la care vor participa dascălii de ieri şi de azi, şi lansarea revistei şcolare „Prezent şi trecut". Manifestările de la acest gimnaziu se vor încheia vineri, 23 ianuarie 2015, cu dezbaterea „Elev şi profesor", iar de la ora 17,00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş va avea loc spectacolul aniversar „90 de ani de educaţie", prezentat de elevii gimnaziului, la care sunt invitaţi toţi cei care vor să cunoască câte ceva din istoricul acestui gimnaziu, invitaţie adresată de conducerea acestui prestigios gimnaziu târgumureşean.

Lasă un comentariu